Connect with us

Revistateo.ro

Mare sarbatoare pe 27 iulie! Iata ce NU trebuie sa faci in aceasta zi!

Stiri

Mare sarbatoare pe 27 iulie! Iata ce NU trebuie sa faci in aceasta zi!

Iata ce nu ai voie sa faci in aceasta zi de mare sarbatoare!

In fiecare an la data de 27 iulie crestinii romani il praznuiesc pe Sfantul Mucenic Pantelimon. In popor acesta este cunoscut drept fratele mai mic al Sfantului Ilie, care incearca sa il induplece pe Ilie cand acesta ii trazneste pe cei pacatosi.

Sfantul Pantelimon s-a nascut in anul 284 d.Hr, in orasul Nicomidia si a trait in timpul imparatului Maximian. Numele sau inseamna „cel cu totul milostiv” si i-a fost dat dupa ce a primit Taina Botezului de la preotul Ermolae. Fiind incredibil de milostiv, Sfantul Pantelimon a impartit toata averea pe care o detine saracilor, a ingrijit bolnavii si a eliberat pe cei inchisi. Acesta a murit din mana imparatului Maximian, dupa ce imparatul i-a cerut sa devina doctorul sau personal cu pretul de a se lepada de credinta in Dumnezeu.

In popor exista numeroase traditii legate de aceasta zi, iar ele sunt respectate mai ales in mediul rural. Astazi taranii nu merg la camp si nu fac munci agricole. Gospodinele nu gatesc, nu spala si nu fac curat in gospodarie caci se tem de mania sfantului.

Traditia spune ca cei care nu sarbatoresc aceasta zi se vor imbolnavi crunt si vor suferi friguri teribile. Este o zi in care cei orbi si ologi trebuie sa se roage la Sfantul Pantelimon pentru ca el sa mijloceasca la Dumnezeu pentru ei. Cei care tin aceasta sarbatoare vor avea ogoare pline, caci obiceiul spune ca sfantul alunga paguba, temerile si nelinistea.

Sursa foto: manastireasuruceni.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top