Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Mai mult negru pentru ochii tai? Iata o solutie care se folosea acum 1000 de ani!

Araboaicele detin o serie de secrete despre frumusete. Ochii lor negri si captivanti sunt rezultatul relatiei femeilor cu natura acum mai bine de 1.000 de ani.

Daca e sa analizam provenienta cuvantului alcool, folosit in o serie de produse de ingrijire corporala, acesta inseamna pudra sau lichid inchis la culoare rezultat din struguri pentru machierea ochilor in negru (al’ku’hal, respectiv al’kah’ala = a innegri).

Elementul esential din struguri care ajuta la pigmentarea ochilor, folosit intr-o serie de alte remedii cosmetice, este resveratrolul.

Femeile recurgeau la a se farda folosind culori inchise, in special negru la ochi, pentru a-i ademeni pe barbati, pentru a-i pacali. Era un intreg joc initiatic.

Tocmai de aici legatura foarte strans intre alcool si frumusete, caci in limba araba alcoolul nu inseamna doar fard inchis la culoare ci si iluzionist, mincinos.

CITESTE SI: Ce sa faci pentru ca machiajul ochilor sa ramana intact toata ziua

CITESTE SI: FOTO. Tutoriale pentru machiajul ochilor

PUDRA DIN PIELITELE DE STRUGURI NEGRI, EXCELENTA PENTRU OCHI… MAI NEGRI

Aceasta este concentrata in principii active complexe. Contine antociani si polifenoli, compusi cu proprietati antioxidante. Pudra poate fi folosita pentru machiaj in orice moment al zilei, insa in cantitati mici.

Nu doar ca va accentua creionul negru oferind efectul de tipul smokey eye, dar vei beneficia si de un adjuvant sanatos in cosmetica deoarece aceasta pudra contine resveratrol (antioxidant mai puternic decat beta-carotenii, vitamina C sau vitamina E). Acest antioxidant este prezent si in afine, mure, dude sau merisor.

Pudra de struguri poate fi folosita si pentru prevenirea imbatranirii pielii de sub ochi inclusiv prevenirea aparitiei ridurilor.

Aceasta pudra elimina radicalii liberi care atenteaza la sanatatea pielii, evitand formarea aspectului de ten incretit sub ochi (uneori de la prea mult machiaj, caci pielea nu respira, alteori de la inaintarea in varsta).

Pudra de struguri poate fi folosita si in prepararea propriului produs cosmetic de infrumusetare a ochilor cat si pentru colorarea deserturilor, compoturilor, salatelor, cocktail-urilor (le coloreaza de la roz la violet inchis).

De asemenea, tot pentru sanatatea si curatarea ochilor, se pot aplica pielite de struguri negri pe pleoape pentru inchiderea ochilor la culoare ori redarea finetii acestora. Inainte de aplicarea pielitelor de struguri, e bine sa aveti pielea bine hidratata, mai ales zona ochilor, extrem de sensibila la orice factori neprevazuti.

Pudra din pielitele de struguri negri se poate gasi in orice magazin de produse cosmetice sau plafaruri.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top