Connect with us

Revistateo.ro

ochii

Stiri

De ce ai ochii roșii când ieși din piscină. Descoperirea care te va speria

În cazul în care ai observat vara aceasta faptul că ochii ți se înroșesc atunci când ieși din piscină, însemnă că trebuie să îți pui câteva semne reale de întrebare cu privire la sănătatea ta.

CITEȘTE ȘI: PLANTA DE VARĂ CARE TE SCAPĂ DE BOLI

Un grup de cercetători americani a ajuns la o concluzie surprinzătoare atunci când au studiat ce se întâmplă cu substanțele din piscină și de ce ne lasă ochii roșii.

Mulți dintre noi tratăm drept realitate mitul conform căruia ieșim cu ochii roșii din piscină dupa ce am înotat mult timp din cauza clorului sau vreunei alte substanțe dezinfectantă din apa. În realitate însă, de vină este reacția chimică ce se produce atunci când clorul se combină cu urina.

Iar asta nu este tot, dacă până acum v-a îngrozit afirmația de mai sus, ei bine atunci trenuie să știți că și mai periculoase sunt însă bacteriile aduse în apă de cei care suferă de diaree de cauză infecțioasă. Cercetătorii americani spun că una dintre acestea, numită cryptosporidium, este extrem de rezistentă la clor și poate supraviețui zile întregi chiar și într-o piscină dezinfectată cu mai multe produse și soluții.

,,Culoarea ochilor înotătorilor indică dacă cineva a urinat sau nu în apă”, a declarat Thomas M. Lachocki, directorul Fundației Naționale pentru Bazine de Înot din Statele Unite ale Americii. De asemenea, mirosul specific de clor apare de fapt atunci când această substanță se amestecă cu apa din piscine cu urină, sudoarea și murdăria de pe trupurile celor care intră în apă.

Așadar, mare atenție de acum încolo atunci când alegem să fregventăm o piscină, dacă ochii se înroșesc atunci însemnă că facem baie mai mult în urină decât în apă.

Sursa foto: hdw.eweb4.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top