Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Lunile cele mai indicate din punct de vedere ȘTIINȚIFIC să faci un COPIL: Ce se întâmplă cu bărbații

Cele mai indicate luni din an pentru a concepe un copil, din punct de vedere științific, nu sunt lunile de iarnă, așa cum credeam până acum. Potrivit unei noi cercetări realizate de oamenii de știință britanici lunile iulie și august sunt cele mai bune pentru a concepe un bebeluș.

Motivul pentru care vara este anotimpul ideal pentru a face un copil are directă legătura cu activitatea sexuală a bărbatului și calitatea spermei. În timpul verii, mai ales în iulie și august, mobilitatea celulelor sexuale masculine este mai mare din cauza nivelului variabil al testosteronului.

CITEȘTE ȘI: UITE CE POZIȚII SEXUALE ÎȚI GARANTEAZĂ ORGASMUL MULTIPLU
Deși mobilitatea maximă a spermei este vara, cea mai mare cantitate se produce iarna, dar asta nu asigură calitatea lichidului seminal masculin, anunță cercetătorii în urma studiului realizat pe 5.000 de bărbați. Atunci când un cuplu se gândește să conceapă un copil trebuie să ia în calcul mai multe aspecte.

Medicii spun că vârsta ideală pentru a face un copil, din punct de vedere strict biologic, este 20 de ani, pentru o femeie sănătoasă. Este vârsta la care fertilitatea atinge punctul maxim. Pentru femeile trecute de 30 de ani, care își doresc copil sau mai mulți copii, medicii trag semnale de avertisment să fie atente la modificările ceasului lor biologic.

Perioada în care o femeie poate concepe un copil perfect sănătos (cea mai indicată, în proporție de 95%) este între 20 și 29 de ani. Dacă vă gândiți să aduceți pe lume un copil la 40 de ani, viața dumneavoastră se va prelungi din cauza instalării târzii a menopauzei.

Cel mai bun moment pentru conceperea unui copil este dimineața, din mai multe motive: erecția matinală a bărbatului, energia corpului, lipsa oboselii, lichidul seminal produs între 7 și 7:30 este mai concentrat decât cel produs în alte momente ale zilei. Și, așa cum deja ați aflat mai sus, lunile propice sunt iulie și august, mai ales pentru bărbați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top