Connect with us

Revistateo.ro

lumanarica

Naturiste

Lumanarica, INAMICUL simptomelor cauzate de menopauza

Lumanarica este un remediu folosit de multa vreme pentru a vindeca astmul, bronsita si afectiunile feminine. De aceea, este pe primul loc atunci cand vorbim despre neplacutele simptome ale menopauzei!

Lumanarica este folosita drept remedii pentru atenuarea bufeurilor, uscaciunii vaginale, palpitatiilor, agitatiei si irascibilitatii, toate fiind simptome ale menopauzei.

Planta mai trateaza si afectiuni respiratorii, in special tuse, laringite si bronsite. Are efect antiinflamator, de aceea este buna pentru a vindeca un abces, infectie urinara sau fibrom uterin. Are o capacitate uimitoare de a atenua durerile!

Cum folosesti lumanarica? Se recolteaza florile tinere cu boboci. Acestea pot fi transformate in urmatoarele remedii naturiste:

CITESTE SI: Scapă de durerile menstruale cu leacuri de la bunica!

CITESTE SI: Cele mai IMPORTANTE 4 analize pe care orice femeie trebuie sa le faca

Infuzie: O lingura de flori se pune intr-o cana de apa clocotita si se infuzeaza timp de 10 minute. Se beau 2 cani de ceai zilnic.

Decoct: O lingura de flori la o cana cu apa: se fierb la foc mic pentru 10 minute, se strecoara si se bea o cana pe zi.

Tinctura: O lingura de lumanarica se lasa la macerat in 100 de mililitri de alcool, timp de cel putin 3 zile. Se consuma zece picaturi pe zi, diluate in apa.

Pe langa lumanarica, pentru a controla manifestarile psihice cauzate de menopauza (agitatie, anxietate, starea de iritare) foloseste salvie, papadie, menta, valeriana, sunatoare si levantica.

CITESTE SI: Cum să ai o viață sexuală grozavă la menopauză

CITESTE SI: O problema JENANTA pe care o avem cu totii poate fi un simptom alarmant

Sursa foto: wikipedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top