Connect with us

Revistateo.ro

Lucruri-pe-care-sigur-NU-le-stii-despre-DINTII-tai-2

Ingrijirea dintilor

Lucruri pe care sigur NU le stii despre DINTII tai

Dantura este cartea ta de vizita, iar tu trebuie sa ai mare grija de ea. Cum poti face acest lucru? Daca stii absolut tot despre dinti. Iata cateva lucruri pe care sigur nu le stii despre dintii tai. Doar asa vei putea avea o dantura perfecta!

Lucruri pe care sigur NU le stii despre DINTII tai

1. Aparatul dentar poate duce la aparitia cariilor
Desi este proiectat pentru a ajuta igiena orala, indreptand dintii, aparatul dentar poate fi nociv daca nu este curatat adecvat. Resturile de mancare si bacteriile raman prinse in aparatul dentar, atacand smaltul dintilor. Tocmai de aceea, este important sa iti cureti foarte bine dintii, indepartand orice fel de rest alimentar. Daca nu faci acest lucru, dintii tai pot fi afectati de carii sau demineralizare, ceea ce iti va distruge complet igiena orala.

2. Unii bebelusi se nasc cu dinti
Sigur nu stiai asta, dar da, unii copii se nasc deja cu dinti. Bineinteles, acestia nu sunt formati in totalitate si au radacina mai slaba decat dintii adultilor. Acestia se scot la scurt timp dupa nastere pentru a evita complicatiile dentare pe viitor.

3. Tumorile pot prezenta urme de dinti
Anumite formatiuni tumorale se pot dezvolta anormal, in interiorul lor crescand anumite tipuri de tesut care se regasesc si in ovare, coccis sau chiar dinti. Aceste anormalitati se numesc teratoame si sunt deseori benigne.

CITESTE SI: Timpul petrecut la calculator afecteaza DANTURA. Vezi aici cum

CITESTE SI: 5 GRESELI pe care sigur le faci cand iti cureti DINTII

4. Smaltul dintilor, cea mai puternica substanta din corp
Smaltul dentar este format din prisme ale mineralului rar hidroxilapatit, iar odata cu trecerea anilor, apa si elementele organice care se pierd sunt inlocuite cu minerale. Pentru a-ti ajuta smaltul, este indicat sa folosesti o pasta de dinti cu un continut ridicat de fluor si sa folosesti periuta de dinti corect! Periajul corect se face de sus in jos, nu de la stanga la dreapta. Pentru un plus de protectie, dupa periaj, iti poti clati dintii cu lapte, in loc de apa. Laptele contine foarte mult calciu, astfel iti vei ajuta dintii sa fie mai duri.

Stiai aceste lucruri? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Dentistoakville.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top