Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Lenjeriile de pat, luxul accesibil prin care îți menții confortul zilnic

Oamenii petrec în medie mai mult de o treime din viață dormind. Așa că un somn de calitate si plin de confort are o importanță extrem de ridicată în viața noastră.

Atunci când dormim, chiar și cele mai mici detalii influențează calitatea acestuia și pot produce dezechilibre care ne afectează acest proces delicat. De aceea, locul unde ne găsim confortul și relaxarea la sfârșitul fiecărei zile și totodată cel mai important loc de refugiu, dormitorul, are nevoie de cele mai bune investiții.

foto1

Un studiu al Fundației Naționale a Somnului din America, a cercetat care sunt elementele ce ne afectează cel mai mult pe timpul somnului. Majoritatea respondenților cred că o ambianță propice a dormitorului are o influență majoră asupra calității somnului. Peste 90% dintre respondenți cred că sateaua și pernele au cea mai mare amprentă asupra confortului pe timpul nopții, iar 85% dintre aceștia consideră că lenjeriile de pat sunt extrem de importante. Un procent de 70% dintre persoanele participante la studiu, recunosc că liniștea, lumina și temperatura sunt de asemenea factori importanți în asigurarea unui somn liniștit.

Pe timpul somnului, creierul uman reacționează chiar și la cel mai mic semnal luminos. Melatonina, hormonul care induce somnul, se secretă la nivel optim doar în întuneric. De aceea, pentru a ne bucura de un somn cât mai liniștit, este important să eliminăm pe cât se poate orice sursă de lumină, chiar și cele de la aparatele electronice.

Temperatura are și ea o contribuție importantă. De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă treziți din cauza căldurii sau a frigului din cameră? O temperatură optimă în dormitor va asigura un somn neîntrerupt.

O saltea și o pernă potrivită, vor menține o poziție corectă a coloanei vertebrale pe timpul nopții și vor contribui la menținerea stării de sănătate.

foto2

Asemenea activităților noastre de zi cu zi, pe parcursul nopții ne mișcăm pentru a ne relaxa complet mușchii și transpirăm pentru a ne menține temperatura la cel mai optim nivel. Dacă aerul, lenjeriile de pat sau pijamalele sunt prea calde, ne vom trezi cu o senzație de umezeală și disconfort. Și cum pe timpul nopții avem un contact permanent cu lenjeria de pat, este esențial ca aceasta să fie dintr-un material plăcut la atingere și care să permită respirația, pentru a evita orice neplăcere.

Există o varietate largă de materiale pe care le putem alege: de la polyester la bumbac, la combinații între acestea două și până la satin și damasc.

foto3

Lenjeriile de pat din bumbac 100% sunt cele mai indicate pentru un somn liniștit și confortabil, bumbacul fiind materialul care permite cel mai bine respirația, păstrând un nivel optim al temperaturii. Un alt beneficiu este că bumbacul te protejează de alergiile provocate de praf, alergeni și acarieni. De asemenea, acestea se șifonează foarte greu, eliminând astfel stresul provocat de cute.

Iată doar câteva motive care ne conving că investirea într-o lenjerie de pat de calitate, înseamnă de fapt investirea în confort, fiind un lux pe care cu toții ar trebui să ni-l permitem atunci când sănătatea și fericirea noastră se află în joc.

Iar daca aveți nevoie de o sursă de inspirație, vă recomand lenjerii de pat premium marca Casa New Concept. Puteți comanda online de pe site-ul lor www.casanewconcept.ro, dar asta după ce vă veți lăsa răsfățați de varietatea de modele, texturi și imprimeuri care se potrivesc fiecărei nevoi și, cu siguranță, oricărei personalități.

foto4

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top