Connect with us

Revistateo.ro

Legea antifumat: 5 motive pentru care merită aplicată și la noi

Stiri

Legea antifumat: 5 motive pentru care merită aplicată și la noi

Ministerul Sănătății propune o nouă lege pentru interzicerea fumatului în spațiul public, deputații lansând o dezbatere publică pe această temă. Există păreri pro și contra, însă cele care cântăresc cel mai greu sunt cele care au legătură cu sănătatea fumătorului dar și a nefumătorului. Iată cele 5 motive pentru care legea antifumat s-ar putea aplica și la noi.

1. Peste 6 milioane de români care nu fumează sunt expuși zi de zi la fumul de țigară (fumători pasivi) și pot dezvolta complicații în sănătate la fel de tare ca și fumătorii. Inhalarea fumului nu este sănătoasă, mai ales dacă o persoană nu este fumătoare.

CITEȘTE ȘI: OBICEIUL ZILNIC MAI DĂUNĂTOR DECÂT FUMATUL

2. Medicii români avertizează că fumatul duce la apariția bolilor cardiovasculare, iar cele mai multe decesuri în România apar tocmai din cauza bolilor de inimă.

3. 10% din bolile cardiovasculare cauzate de fumat sunt descoperite la persoane care au sub vârsta de 45 de ani, ceea ce înseamnă un procent ridicat de bolnavi de boli de inimă la vârste tinere.

4. Legea antifumat nu este o ciudățenie pe care au inventat-o românii. Această lege, aplicată în diferite moduri, există în mai multe țări europene: Italia, Spania, Irlanda, Marea Britanie, Franța, Turcia, Ungaria și Bulgaria.

5. Tot mai mulți tineri cu vârste fragede se apucă de fumat prin toaletele școlilor sau în curte, iar specialiștii susțin că fumatul de la vârste precum 12 sau 13 ani duce în timp sigur la complicații pentru sănătate. Pentru copii, fumatul în spațiul public este un exemplu, iar interzicerea acestuia prin lege ar putea fi o bună alternativă la educația lipsă pe acest subiect.

1 Comment

1 Comment

  1. Radu Marian

    2016-01-07T20:33:49+02:00 at 2016-01-07T20:33:49+02:00

    Efectul fumatului, neștiut de către fumători:
    Toxine adăugate în sânge, care dăunează proceselor biochimice până la nivel de celulă.
    Toxinele din fumul de țigară pătrund rapid în sânge, prin inhalare. Vătămarea nefumătorilor este evidentă, prin „fumatul pasiv”. Este un atentat la sănătatea nefumătorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top