Connect with us

Revistateo.ro

Legatura dintre sutien si cancerul la san

Sanatate

Legatura dintre sutien si cancerul la san

Cancerul la san poate fi provocat de un sutien prea stramt purtat mai multe ore pe zi sau chiar toata ziua? Exista o legatura sensibila intre lenjeria intima feminina si aparitia acestei boli.

Cancerul la san apare cel mai des in celulele din conductele producatoare de lapte (carcinom ductal invaziv). Pe langa factorii genetici sau nodulii netratati, care se pot transforma din benigni in maligni, si sutienul pare a contribui la aparitia afectiunii de care sufera peste 70.000 de romance.

Un sutien strans, care nu iti lasa sanii sa respire cum trebuie, pune obstacole drenajului limfatic al sanilor crescand temperatura din aceasta zona pana la formarea unor mici excrescente in conductele care produc laptele mamar. In cartea „Dressed to kill” scrisa de Sydney Ross Singer si Soma Grismaijer, doua autoare canadience, este explicat impactul negativ pe care il are purtarea sutienului asupra sanilor unei femei.

Probabil il bei zilnic, dar stiai ca poate duce la cancer la san?

Din sala de asteptare: MARTURIA EMOTIONANTA a unei femei cu cancer mamar

Prin urmare, femeile care poarta sutien timp de 24 de ore au sanse de 3 pana la 4 ori mai mari sa dezvolte cancer mamar, conform unui studiu realizat pe 4.370 de femei din Canada. De asemenea, daca porti sutienul doar 12 ore in loc de toata ziua, sansele sa faci cancer nu dispar. E adevarat, acestea scad considerabil, insa nu suficient cat sa fie uitata problema.

Femeile care poarta sutien foarte rar au sanse de 1 la 168 de a face cancer mamar, mai spun autoarele in cartea mentionata mai sus. Alte lucruri interesante despre femei si dezvoltarea cancerului mamar:

– femeile care au o conditie sociala mai buna au sanse mai mari sa fie afectate de cancer, intrucat, din cauza jobului, trebuie sa poarte mai des sutien;
– femeile mici de statura care fac exercitii fizice zilnic fara sa poarte sutien au sanse zero de a dezvolta cancer din cauza lenjeriei intime;
– circulatia limfatica este foarte importanta pentru sanatatea sanilor. Atunci cand sanii nu se afla in miscare si stau stransi in cupele de la sutiene, acestia se imbolnavesc lent si sigur.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top