Connect with us

Revistateo.ro

Laura Codruța Kovesi a fost revocată de către Președintele Klaus Iohannis

Stiri

Laura Codruța Kovesi a fost revocată de către Președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decizia de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Anunțul a fost făcut luni dimineață de către purtătoarea de cuvânt a Președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

UPDATE: Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o luni la șefia DNA pe Anca Jurma (52 de ani) în locul Laurei Codruța Kovesi, potrivit unui comunicat oficial. Până acum, Jurma a fost consiliera Laurei Kovesi. Timp de câteva ore, înainte să fie numită Anca Jurma, locul a fost ocupat de procurorul Marius Iacob.

Astăzi expiră ultimatumul dat de Coaliție lui Klaus Iohannis pentru a semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie blocată în niciun fel. Niciuna dintre instituțiile implicate în această luptă nu trebuie să fie supusă încercărilor de decredibilizare.

România trebuie să rămână un stat de drept, prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția și legile acestei țări. Într-un stat de drept hotărârile CCR trebuie respectate. De aceea, judecătorii CCR nu trebuie să se îndepărteze de la spiritul Constituției. Hotărârile CCR trebuie respectate nu numia de președintele României, ci și de clasa politică.”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi.

Citește și: CCR admite cererea guvernului. Laura Codruța Kovesi trebuie revocată?

Încă de la cererea de revocare a procurorului-șef DNA, Președintele Klaus Iohannis a declarat în repetate rânduri că o va susține pe Laura codruța Kovesi.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, prima reacție după ce Ghiță a zis că i-a dat bani de mașină

Acesta a declarat că are nevoie de timp pentru a citi foarte bine motivarea Curții Constituționale.

Astăzi are loc o dezbatere în cadrul coaliției PSD-ALDE privind o posibilă suspendare a Președintelui

Tot astăzi, se așteaptă și o dezbatere în cadrul coaliției de guvernare PSD-ALDE privind o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat de mai multe ori că ia în considerare suspendarea președintelui.

De asemenea, acesta a spus că „preşedintele îşi bate joc de Constituţie”, pentru că nu duce la îndeplinire deciziile CCR.

„Cea mai bună variantă pentru Klaus Iohannis era ca Laura Codruța Kovesi să își dea demisia. Asta și-ar fi dorit”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu imediat după decizia Președintelui de a o revoca pe șefa DNA.

foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top