Connect with us

Revistateo.ro

Neobisnuit

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după ce Ghiță a zis că i-a dat bani de mașină

Omul de afaceri ”autoexilat” în Serbia, Sebastian Ghiță, a spus că i-a dat bani procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, să își cumpere o mașină.

Laura Codruța Kovesi neagă totul

Șefa DNA a avut o primă reacție în acest nou scandal în care este târât numele ei. „Faptul că am primit bani de la Sebastian Ghiță este o minciună incalificabilă. Prin urmare, în mod categoric, voi urma căile legale”, a fost răspunsul Laurei Codruța Kovesi, la solicitarea Antena 3.

„Mi se pare ușor un răspuns nelalocul lui din două puncte de vedere. Nu aduce nicio dovadă împotriva a ceea ce am scris.

CITESTE SI: Robotul Dora angajează oameni prin intermediul Facebook Messenger. Cum e posibil

Nu poate să mă acuze și pe mine de minciună pentru că eu am relatat ceea ce a spus Sebastian Ghiță”, a spus Andronic, cel care a făcut dezvăluirea.

Dan Andronic a lansat scandalul pe piață

„Este vorba de momentul în care Laura Codruța Kovesi și-a desfășurat activitatea în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Era înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Acestea priveau reforma sistemului judiciar și lupta anticorupție.

Plecase din fruntea Parchetului General, fusese trimisă departe, la Bruxelles.

Din ceea ce mi-a dezvăluit Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi era în aceea perioadă în contact permanent cu George Maior și Florian Coldea.

Li se plângea mereu că nu se adaptează la atmosfera de la Bruxelles și că vrea să vină în țară. Iar cei doi făceau tot posibilul să o aducă la București.

Acest lucru este adevărat și din ceea ceea ce știam și eu. În această perioadă, eram directorul EvZ.

Într-una din discuțiile cu cei doi, la sediul SRI, m-au rugat să vorbesc cu președintele Traian Băsescu. Mi-a zis să-i amintesc de ea și să mai scriem articole favorabile în EvZ, ca să nu o uite lumea.

Cu Traian Băsescu n-am discutat subiectul acesta, iar în EvZ nu cred că am scris ceva special despre ea”, a scris Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Neobisnuit

To Top