Connect with us

Revistateo.ro

Când va avea ziua 25 de ore

Neobisnuit

Când va avea ziua 25 de ore

Ziua are 24 de ore acum, însă pe viitor lucrurile s-ar putea schimba radical. Oamenii de știință spun că ziua se va mări cu o oră, ajungând la 25, pe măsură ce Luna se îndepărtează de planeta noastră.

În urmă cu 1,4 miliarde de ani, o zi pe Pământ avea 18 ore. Ziua a crescut la 24 de ore în miliarde de ani, asta pe măsură ce Luna era tot mai departe de Terra. Atunci Luna era mult mai aproape de planeta noastră.

Satelitul natural al Pământului a început să se îndepărteze modificându-și axa de rotație, iar zilele vor fi tot mai lungi.

„În timp ce Luna se îndepărtează, Pământul se comportă ca un patinator în mișcare de rotație, care încetinește în timp ce își întinde brațele. Una dintre ambițiile noastre a fost să folosim astrocronologia pentru a determina timpul chiar și în trecutul foarte îndepărtat, să construim scale de timp geologice foarte vechi.

Vrem să putem studia pietre vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu procesele de studiu geologic moderne”, a spus profesorul de geoștiință Stephen Meyers, de la Universitatea Wisconsin-Madison, citat de digi24.ro.

CITESTE SI: Unde ninge vara în România? Zăpadă cât casa pe Transfăgărășan

Cum influențează viaţa viteza de rotaţie a Pământului – Ce se întâmplă cu zodiile din 2018

Alții spun că ziua s-a scurtat

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că nu mai avem 24 de ore, ci 16. Explicația este uluitoare.

Cercetătorii americani susțin că ziua s-a micșorat din cauza modificării frecvenței de rezonanță Schumann, de la 7,8 HZ la 12 HZ.

Această rezonanță e ca o bătaie a inimii planetei noastre. Ei sunt de părere că se accelerează ritmul bătăii inimii, iar asta face să simțim că timpul trece mai repede.

„Ceea ce nu intelege omul este ca fiind in timp, facem totul mai repede, acesta fiind comprimat ca un balon care daca este umflat si scrii ceva pe el cu markerul, vezi literele mari si largi, dar daca se dezumfla se strange scrisul.

Asa este si timpul sau spatiul nostru 3D, care se poate masura in aceasta rezonanta energetica Schumann”, e una dintre păreri.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Neobisnuit

To Top