Naturiste
Laptele de soia previne cancerul de prostata, postmenopauza si intareste oasele. Ce alte proprietati miraculoase are acest aliment
Stiati ca o cana de lapte de soia contine intre 25 si 30% calciu? Ca este bogata in vitamina D si proteine? Laptele de soia nu doar ca are un gust delicios, dar acesta vine cu o serie de proprietati pentru sanatate.
Cea mai importanta valoare a laptelui de soia este redata de capacitatea de imbunatatire a profilului lipidic din sange. Spre deosebirile de laptele de vaca sau de capra, cel din soia contine grasimi nesaturate si nu are deloc colesterol. In acest fel, laptele de soia devine bautura recomandata automat pentru persoanele care au probleme cu colesterolul.
In plus, laptele de soia intareste si vasele de sange. Vasele de sange si testuturile sunt protejate de acizii grasi omega 3 si 6 si fitoantioxidantii pe care ii contine laptele de soia. Acesti fitoantioxidanti actioneaza ca niste ”lipitoare”, lipindu-se de vasele de sange pentru a impiedica depozitarea colesterolului.
Laptele de soia te ajuta sa slabesti. Daca laptele de vaca are un continut de 11 grame de zahar la o cana, laptele de soia are doar 6. Datorita fibrelor, laptele de soia mentine pentru o perioada mai indelungata senzatia de satietate. Mai mult, laptele de soia contine si fitoestrogeni, prevenind astfel cancerul de prostata. Potrivit celor mai recente studii, domnii care consuma soia au o predispozitie mai scazuta spre a face cancer la prostata datorita laptelui de soia care reduce secretia de testosteron din hormoni.
Laptele de soia previne nu doar cancerul la prostata, ci si postmenopauza si osteoporoza. Fitoestrogenii din laptele de soia inlocuiesc estrogenii naturali, care exista intr-o cantitate mai mica dupa menopauza. Consumul de lapte de soia ajuta nu doar prevenirea postmenopauzei datorita fitoestrogenilor, ci si riscul de obezitate sau boli ale inimii. Cat despre osteoporoza, oasele sunt intarite de calciul din soia si vitamina D, o singura cana de lapte de soia aducand un plus de 30% calciu, benefic pentru intarirea oaselor.