Connect with us

Revistateo.ro

Cum se manifesta cancerul la barbati. Cunoaste simptomele ca sa iti salvezi partenerul

Sanatate

Cum se manifesta cancerul la barbati. Cunoaste simptomele ca sa iti salvezi partenerul

Odata ce vei afla cum se manifesta cancerul la barbati, vei putea sa salvezi o persoana din familia ta. In aceasta situatie s-ar putea afla sotul, tatal sau bunicul tau, asa ca fii atenta la simptomele de mai jos.

Cancerul afecteaza tot mai multi romani an de an, femei si barbati deopotriva. Desi incidenta cancerului mamar a crescut in ultima vreme, nu putem trece cu vederea maladia care se manifesta si la barbati. Cancerul nu iarta pe nimeni, insa poate fi prevenit daca suntem atenti la semnele acestuia.

Cele mai frecvente tipuri de cancer la barbati sunt cel de prostata, de colon, la plamani sau de piele. Desi unele dintre ele se dezvolta dupa varsta de 50 de ani, exista si exceptii. Cancerul la plamani poate aparea la 40 sau chiar si la 30 de ani, deci nu e de jucat cu sanatatea.

Cum se manifesta cancerul la barbati

1. Apar schimbari la nivel intestinal. Diareea frecventa si inexplicabila, gazele si durerile abdominale frecvente necesita o vizita la medic. De asemenea, pigmentarea scaunului si mirosul acestuia pot fi alte semnale ca se instaleaza cancerul la colon.

2. Sangerarile rectale reprezinta unul din cele mai ingrijoratoare simptome. Hemoragia poate aparea si din cauza lipsei fierului in organism, insa, pentru orice eventualitate, convinge-ti barbatul sa mearga la un specialist.

3. Durerile de spate si de solduri pot aparea din cauza cancerului. Tumorile ataca nu doar tesuturile moi, ci si pe cele tari. Neregulile semnalate la coloana vertebrala indica o serie de afectiuni care nu au tot timpul legatura cu bolile spatelui.

4. Cancerul de prostata se manifesta prin urinarile dese si dureroase. Orice persoana poate retine urina o perioada scurta de timp. Atunci cand acest lucru este imposibil la barbati, e semn de cancer de prostata.

5. Tusea persistenta, uscata, este primul indiciu al cancerului la plamani. Conform unor studii recente, barbatii fumeaza mai mult decat femeile, iar tigarile sunt principala cauza a acestui tip de cancer.

6. Daca iubitul tau urineaza cu sange, du-te de urgenta la spital cu el. Poate fi semn de cancer la vezica urinara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top