Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Lantul de supermarketuri Billa va fi preluat. VEZI DE CATRE CINE

Lantul de supermarketuri Billa va fi preluat in urma unei tranzactii care se negociaza de ceva vreme, scrie Ziarul Financiar. Cei care cumpara Billa sunt francezii de la Carrefour.

Valoarea cu care lantul Billa trece sub patronajul Carrefour este de 100 de milioane de euro, potrivit aceleiasi surse. Billa se afla acum in portofoliul nemtilor de la Rewe care mai detin in Romania si lantul Penny Market.

Cele doua parti poarta negocieri de ceva vreme, mai exact de aproape un an. Primele informatii (neoficiale) despre vanzarea Billa au aparut anul trecut. La acea vreme, nimeni nu a confirmat tranzactia.

CITESTE SI: Iti cauti un job? Uite ce salarii ofera supermarketurile!

CITESTE SI: BREAKING NEWS: Basescu si Iliescu se afla CHIAR ACUM in fata magistratilor. De ce sunt acuzati cei doi fosti presedinti

Din informatiile furnizate de Ziarul Financiar, proprietarul lantului de supermarketuri a renuntat la operatiunile din Italia, pe care le-a achizitionat tot grupul francez Carrefour. Nemtii de la Billa au precizat la vremea respectiva ca isi vor consolida afacerile in tarile unde pietele le permit sa aiba pozitii de top, iar Romania se pare ca nu este una dintre ele.

Billa este al doilea cel mai mic jucator de pe piata supermarketurilor din tara noastra, dupa Real. Lantul Real mai pastreaza doar 4 magazine, in timp ce alte 20 au fost preluate de Auchan.

Carrefour s-a batut cu belgienii de la Mega Image pentru achizitionarea Billa, mai scrie ziarul sus amintit. Billa a avut o cifra de afaceri de 1 miliard de euro anul trecut.

Billa este unul dintre cele mai vechi lanturi de magazine din Europa. A aparut in 1953 in Austria. Compania este detinuta de Rewe Group si detine peste 1.000 de magazine in Austria. Billa are magazine in mai multe tari din Europa printre care Italia, Slovacia, Cehia, Croatia, Ucraina, Bulgaria, Rusia si Romania.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top