Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

La ce oră se va vedea din România ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE din 20 martie

Pe 20 martie 2015, toți românii sunt așteptați să-și îndrepte privirile spre cer. Între 10:48 și 13:04 minute va avea loc eclipsa totală de Soare, vizibilă din orice colț al țării.

Ultima eclipă totală de soare a avut loc în 2013, pe 3 noiembrie. Discul solar va fi acoperit de lună spre miezul zilei, însă nu toți locuitorii de pe planetă se vor bucura de acest spectacol celest. Eclipsa va putea fi văzută de pe întregul continent european, din nordul Africii și nordul Asiei.

CITEȘTE ȘI: PREVIZIUNILE URANIEI PENTRU ECLIPSA DE SOARE DE PE 20 MARTIE 2015

Discul solar acoperit de lună se va vedea cu ochiul liber din România, cu o vizibilitate clară de la 50% la 99%, anunță astronomii. În anumite zone ale planetei va avea loc un amurg fals, acolo unde eclipsa va avea o intensitate de 80%. Cei care vor avea parte de acest amurg fals sunt irlandezii, finlandezii, norvegienii, suedezii și islandezii.

În România, eclipsa de soare va putea fi vizualizată însă parțial. Românii vor vedea discul Soarelui acoperi de jumătate de lună, iar punctul maxim de intensitate se va înregistra la ora 11 și 56 de minute, cu 4 minute înainte de miezul zilei.

Specialiștii recomandă să nu ne uităm la Soare în timpul eclipsei ci să folosim ochelari speciali de protecție, deoarece ne poate afecta vederea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top