Connect with us

Revistateo.ro

Mamicile anului 2015

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: Andra, vocea de care s-au indragostit toti romanii

Andra este de departe una dintre cele mai iubite cantarete din Romania, daca nu cea mai apreciata. I se spune vocea Romaniei. Timbrul ei este inconfundabil indiferent ce gen muzical ar aborda.

Iubita de Romania, inca de la primele ei hituri, Andra are o poveste pe care putini o stiu, deci merita cunoscuta. Pe numele ei intreg, Alexandra Irina Maruta (nascuta Mihai), este pe langa cantareata de muzica pop sotie, mama si o indragita vedeta de televiziune (face parte din juriul „Romanii au talent”).

Andra canta de la 7 ani, iar locul in care s-a remarcat a fost Tip Top Minitop, unde a interpretat melodia lui Whitney Houston, „I will Always Love You”. Cantareata din Turda este o fana infocata a muzicii populare romanesti, participand inca de la 9 ani la festivaluri de acest gen, precum „Pe fir de balada”.

La festivalul mai sus amintit, Andra a primit primul imbold ca trebuie sa munceasca mai mult pentru a ajunge departe si asta deoarece nu a ocupat niciun loc fruntas. A luat doar mentiune. La 11 ani, copila cu voce de aur isi ia revansa. Participa la „Festivalul Concurs de Interpretare Folclorica Toamna Arieseana”, unde ajunge pe primul loc.

„Era Andra” a inceput cu adevarat in 2001. Primele ei hituri, „In noapte ma trezesc” si „Eu as da” au facut mare valva la acea vreme, romanii cunoscand o viitoare mare artista. Andra de atunci difera mult de cea de acum, stilul ei muzical fiind influentat de noile tendinte si de avantul muzicii tehno-pop din ultima vreme. Au urmat alte realizari celebre precum „Ramai cu mine” (2005), „Femeia”(2009), „K. La meteo” (2012), „Asa e dragostea” (2014), „Falava” (2015) sau „Niciodata sa nu spui niciodata” (2015).

Desi pare o femeie dura si uneori rece, axata foarte bine pe latura profesionala, Andra este sensibila. Despartirea de Ardeal si venirea la Bucuresti a insemnat un hop important in viata ei.

Clujeanca din Campia Turzii isi aminteste deseori de locurile pasnice din locul natal si de felul in care se intampla lucrurile in Capitala.

„Cea mai draga amintire mi-e familia mea de ardeleni, alaturi de alte familii de ardeleni, unii rude, unii prieteni, adunati in jurul meselor sau bradului de Craciun”, povesteste vedeta in unul din interviurile acordate presei.

„De multe ori nu imi gasesc linistea, dar prea multa liniste dauneaza creatiei”, recunoaste vedeta. Cat despre viata ca vedeta de televiziune, cantareata spune ca nu e nici greu, dar nici usor.

Este doar „mai interesant”. Cea mai mare comoara a Andrei o reprezinta cei doi copii care o fac zilnic sa se simta implinita. David si Eva au de ce sa fie mandri! Mamica lor este iubita de Romania, nu doar de ei.

Ti-a placut povestea Andrei? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”

 

Sursa foto: Facebook Andra

1 Comment

1 Comment

  1. Maria

    2015-12-01T16:57:45+02:00 at 2015-12-01T16:57:45+02:00

    Andra este definiţia artistului veritabil! Impresionează prin talentul imens cu care a fost hărăzită de Dumnezeu, prin vocea-i sublimă, dar şi prin naturaleţe, simplitate, modestie, decenţă… Am avut bucuria să mă aflu printre spectatorii ei, la mai multe concerte… Este o încântare prezenţa ei! Cântă senzaţional live, mai multe genuri muzicale, ceea ce spune mult despre personalitatea ei artistică, iar energia pozitivă pe care o generează nu poate fi exprimată în cuvinte… De aceea este atât de iubită de Public, atât de respectată! Merită, aşadar, să se afle în Galeria ” Iubite de România „…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top