Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: Anda Calugareanu, un destin cat numele ei!

Anda Calugareanu a fost una dintre cele mai mari vedete din tara noastra. Iubite de Romania iti prezinta astazi profilul unei femei unice, a unei artiste desavarsite cu un destin tragic.

Pe numele ei adevarat Anda Miranda Calugareanu, femeia care aparea in permanenta la televizor inainte de revolutie a fost nu doar o actrita de exceptie, ci si un om de televiziune cum rar vedeai la vremea respectiva.

„Nu obosea niciodata, nu se dadea batuta nici atunci cand lacrimi grele ii ardeau obrajii si sufletul”, declara Ioana Bogdan si pe buna dreptate, caci viata i-a testat limitele inca de mica.

S-a nascut dintr-o mama armeanca si un tata roman, iar parintii au divortat pe vremea cand Anda Calugareanu era la liceu. Ea a fost repartizata tatalui, in timp ce sora ei a ramas cu mama, iar educatia aspra a tatalui, fost ofiter, a calit-o si a pregatit-o pentru alte greutati si in acelasi timp i-a oferit o portita de lansare prin prezentarea la unul dintre ansamblurile artistice ale Armatei, pentru ocuparea prin concurs a unui post de solista.

Mircea Crisan, cel care a remarcat-o in acel moment, a insistat ca tanara Anda sa primeasca postul, lucru devenit realitate si tot el i-a propus sa isi schimbe numele din Anca in Anda, pentru a fi evitata cacofonia Anca Calugareanu.

Chiar daca solista nu a facut partea prea mult timp din ansamblu, acesta fiind desfiintat din motive financiare, a fost suficient sa fie auzita de cei de la Radio.

Parea frageda si cam micuta pentru a fi o stea, insa ambitia si incapatanarea avea sa o faca mai stralucitoare ca oricine. Nu a renuntat la marele vis de a deveni actrita si, chiar daca a esuat de noua ori sa intre la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie, este aleasa de Cornel Fugaru pentru a deveni solista trupei Sincron. Cei trei magnifici, Anda, Dan Tufaru si Florian Pittis facea furori in televiziunea acelor vremuri, iar Anda Calugareanu si Dan Tufaru ajung un cuplu celebru, din a carui dragoste a rezultat Ioana.

Fericirea nu va dura prea mult, caci Dan Tufaru se indragosteste iremediabil de o alta femeie celebra, Vasilica Tastaman si, chiar daca Anda Calugareanu nu si-a aratat suferinta, viata ei avea sa se schimbe dramatic.

Anda Calugareanu isi reface viata si se recasatoreste cu Alexandru Medeleanu in 1986 si parea ca lucrurile s-au asezat in sfarsit pe fagas normal. Devine realizatoarea unui program TV pentru copii, avea o familie fericita si o viata lunga inainte. Totul se naruie insa in momentul in care, dupa o serie de investigatii si analize, descopera ca are cancer la plamani.

„Ea a stiut tot timpul ca este grav bolnava, desi nu i-am zis exact ce are. Ne minteam unul pe altul. Ne faceam ca nu stim. Avea dureri asa de mari, incat nici eu nu mai suportam. Ma simteam inutil. A incercat sa se sinucida. Si-a pus o batista in gura. Am reusit s-o salvăm. Ultima dorinta a ei a fost sa fac in asa fel incat lumea sa n-o uite. Mi-a mai zis in ce s-o imbrac si sa am grija de Ioana. A murit pe canapea, in bratele mele”, declara la un moment dat Alexandru Medeleanu, conform cinemarx.ro.

In ultima perioada de viata Anda Calugareanu a fost profesoara de actorie si voia sa imprime discuri cu muzica pentru copii, spre a lasa o mostenire celui mai de pret dar al oamenilor: copiii. Din pacate, Anda Calugareanu nu a mai apucat sa-si vada visul implinit, insa amintirea ei cu siguranta nu va fi uitata.

„Iubite de Romania” a incercat sa aduca in fata o mica parte din mostenirea lasata in urma de Anda Calugareanu, un om complet, cu planuri mult prea marete pentru viata unui om.

Ti-a placut povestea celebrei Anda Calugareanu? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”.

Sursa foto sursa foto cinemagia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top