Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: Mihaela Runceanu, vocea pe care nu o vom uita niciodata

Iubite de Romania. Mihaela Runceanu – o voce care s-a stins prea devreme in cel mai tragic mod. Toata tara o plangea in fatidica noapte de 30 octombrie spre 1 noiembrie. Moartea ei provoaca si azi numeroae controverse.

A fost una dintre cele mai iubite voci din Romania. Alaturi de Orchestra Simfonica din Buzau, a cutreierat nu doar tara de-a lungul si de-a latul ci si Europa. A concertat in Cehoslovacia si Ungaria, printre alte tari, in anii ’70.

Mihaela Runceanu a fost, pe langa o desavarsita artista, profesoara de vioara la o scoala din Braila. Canta cu formatiile Solaris si Mefisto, cu ajutorul carora s-a remarcat in fata intregii tari.

Mihaela Runceanu a avut printre elevii de canto nume sonore din muzica romaneasca: Marina Florea, Silvia Dumitrescu, Nicola, Adrian Enache, Madalina Manole, Carmen Trandafir sau Miky de la Capital.

Mihaela Runceanu a sustinut o serie de spectacole de mare anvergura pe scene precum cele de la Sala Radio ori Sala Polivalenta. In anii ’80, era extrem de solicitata de Televiziunea Romana.

Mihaela Runceanu isi speria mereu apropiatii legat de sfarsitul ei: „Eu am sa mor la 35 de ani. Dar nu vreau sa mor in chinuri”, sustinea adesea artista.

Cu o zi inainte de moartea sa, ii aparuse cel de-al doilea vinil LP, „Pentru voi, muguri noi”. Fericita de noul ei succes, si-a sunat familia cu o seara inainte de moartea sa pentru a se lauda ca va avea un disc nou.

Mihaela Runceanu il chemase pe Daniel Cosmin Stefanescu (cel care a omorat-o) in garsoniera ei din Dristor, sa vada impreuna un film la video.

Cei doi erau amici de un an, de cand o prietena comuna le facuse cunostinta. Mihaela era foarte trista in acea seara si se astepta ca Daniel sa plece din garsoniera ei.

Acesta nu mai plecase, desi au terminat de vizionat filmul. Profitand de bunavointa Mihaelei de a-l lasa sa doarma la ea acasa, acesta a sugrumat-o in somn cu un cablu de telefon si apoi a dat foc locuintei.

Dupa un proces de 3 luni, Daniel a fost condamnat pentru omor. A fost eliberat dupa 17 ani de detentie, in anul 2006, pentru buna purtare. Si astazi, multi romani o regreta pe Mihaela Runceanu pentru ceea ce a insemnat pentru muzica usoara.

Ti-a placut povestea Mihaelei Runceanu? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”

 

Sursa foto: Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top