Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Iti poti schimba viata in doar 60 de secunde! Nu e nicio gluma, JAPONEZII FAC ASTA ZILNIC!

Ai un minut? Te poti opri din ceea ce faci acum? Esti nefericit pentru ca simti ca nu mai ai timp sa faci nimic din ceea ce ti-ai propus?

Vrei sa te apuci in sfarsit de dieta la care stai de ani de zile promitandu-ti ca o incepi „de maine”? Nu ai curaj sa ii spui unei persoane ca o iubesti?

METODA PRIN CARE JAPONEZII SE ENERGIZEAZA ZI DE ZI. Iti este frica sa vorbesti in public? Daca ai toatre aceste probleme sufletesti, metoda Kaizen, folosita de milioane de japonezi, te poate ajuta.

Nu este vorba de niciun medicament sau ceai miraculos, este vorba doar de tine! De cat de mult iti pasa de tine si de felul in care iti gestionezi timpul. Tu esti protagonistul vietii tale si doar tu te poti ridica din orice necaz.

De cate ori nu ai zis „De luni ma duc la gimnastica” sau „De maine voi face lucrul X”? Te trezesti la final de zi ca nu ai facut nimic din ceea ce ti-ai propus.

CITESTE SI: Descoperă paşii spre echilibrarea chakrelelor tale

CITESTE SI: VIDEO: Acest punct din interiorul urechii se numeste POARTA RAIULUI. Ce se intampla daca il atingi

METOIDA PRIN CARE JAPONEZII ISI SCHIMBA VIATA. Aceasta este o adevarata boala a omului modern: lipsa timpului. Ne preocupam de lucruri inutile, obosindu-ne. La final de zi, realizam ca am facut o suta de lucruri, dar nu putem mentiona niciunul cu relevanta pentru sufletul nostru.

Metoda Kaizen este cunoscuta si sub denumirea de „regula de un minut”. Doar de atata ai nevoie pentru a-ti schimba perspectivele. Aceasta tehnica este simpla: Propune-ti incepand de azi sa faci un lucru extraordinar timp de un minut, in fiecare zi.

Ce poti face timp de 60 de secunde pentru a invinge fricile si lenea:

1. Un dus scurt si rece. Nu patesti nimic daca stai sub jetul de apa rece cateva secunde. Dusul rece ajuta la circulatia sangelui si revitalizeaza celulele.

2. Sari coarda. Ca sa scapi de moleseala, ia-ti o coarda si sari timp de un minut. Nu-i asa ca te simti mai viu?

3. Ia in mana un obiect cald. Poti alege o cana de ceai sau poti sta cu mainile pe calorifer pentru a te incalzi. Corpul tau va primi suficienta caldura incat sa fie pregatit pentru sarcini grele pe care trebuie sa le bifezi in minutele imediat urmatoare.

4. Soarbe dintr-un pahar de frappe cu multa spuma. In acest fel, iti vei stapani pofta de a manca ceva dulce si te vei destresa.

5. Alearga cat de repede poti, pe cronometru. Vezi cati metri ai facut in acest timp si propune-ti ca maine sa dobori recordul de azi.

Metoda Kaizen a fost inventata de Masaaki Imai si a fost creata cu scopul de a scoate din moleseala muncitorii japonezi.

Este o metoda practicata in foarte multe corporatii din aceasta tara, o metoda care le vine manusa mai ales persoanelor care sunt nevoite sa petreaca toata ziua la birou.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top