Connect with us

Revistateo.ro

Învaţă să găteşti mai ieftin

Stiri

Învaţă să găteşti mai ieftin

Învaţă să găteşti mai ieftin. Aşadar, ce-i de făcut pentru a găti ceva bun şi ieftin?

Pune la cale un plan. Înainte de a merge la cumpărături, fă-ţi un plan cu ce ai nevoie. S-a demonstrat că dacă pleci la supermarket cu lista deja făcută de acasă, eşti tentat mai puţin să pui în coş produse de care nu ai nevoie la momentul respectiv. În acelaşi timp, din moment ce ai ajuns acasă te şi poţi apuca de gătit, fără a mai pierde timpul întrebându-te ce poţi prepara cu cele cumpărate.

Utilizează cât mai mult alimentele de sezon. Pe lângă faptul că sunt mai proaspete şi mai gustoase, cele de import sunt mult mai scumpe şi lipsite de aromă. În plus, poţi face numeroase conserve de legume vara şi toamna, pe care să le consumi în sezonul rece, fără a mai cheltui o avere pe acelea din magazin.

Alege o carne mai ieftină. Dacă te-ai hotărât să mai reduci din bugetul pentru mâncare, poţi opta pentru o carne mai ieftină, cum este cea de pui. Din pulpe de exemplu poţi prepara numeroase feluri de mâncare. Data viitoare când iei un pui întreg, porţionează-l astfel încât să faci mai multe feluri de bucate (ciorbă, tocana sau friptură şi şniţele).

Găteşte la foc mic. Chiar dacă ai cumpărat o carne mai tare, cum este cea de vită, o poţi frăgezi foarte uşor dacă o găteşti la foc mic.

Gătiţi în funcţie de ce aveţi la îndemână. Cu siguranţă dacă faceţi o analiză a frigiderului şi a cămării veţi găsi produse pentru a găti cel puţin un fel de mâncare, fără să fiţi nevoiţi să mergeţi iarăşi la magazin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top