Connect with us

Revistateo.ro

Învaţă cum să asortezi culorile

Inedit

Învaţă cum să asortezi culorile

În modă, precum şi în artă, exista două moduri în care poţi să combini culorile.

CITEŞTE ŞI: CULORILE ÎŢI POT AFECTA STAREA DE SPIRIT

La bază stă cercul cromatic, el este asociat culorilor în degrade:

Culorile primare: albastru, roşu, galben.

Culorile secundare: verde, portocaliu şi mov, care rezultă din amestecul celor trei culori primare.

Culorile terţiare: violet, stacojiu, indigo, verzui, auriu.

Contrastul de culori presupune asocierea a două culori opuse de pe cercul cromatic. A le asocia: este riscant!Nuanţa corespunde unei asociaţii de culori foarte apropiate precum bej şi ocru, spre exemplu. Iată cateva reguli de aur pe care să le respecti  pentru a obtine o combinaţie fără greşeli:

– Echilibrează silueta cu ajutorul culorilor. În general, pornim de la o culoare dominantă, pe care celelalte culori să o însoţească şi să o pună în valoare.

– Evită să asociezi mai mult de trei culori diferite, pentru a nu risca să creezi efectul de clovn şi bufon. Mai multe culori se pierd!

– Adăugarea unei culori complementare temperează o culoare.

– Albul şi negrul nu sunt considerate culori. Sunt prea puţin prezente în natură în stare pură. Prin urmare, le putem asocia cu uşurinţă cu orice culoare.

– Griul, foarte neutru, se asortează cu multe culori.

– Acordă prioritate culorilor mai închise; culorile deschise au tendinţa de a îngrăşa. Jeans-ul, fusta, pantalonii scurţi, o gramadă de modele sunt la dispoziţia ta. Totul este să alegi culoarea în tonuri brute sau închise, tocuri înalte şi eşti gata!

Dacă ai tenul palid şi părul brunet sau şaten, alege combinaţiile: Bej şi alb. Bleumarin şi bej. Maro şi galben. Maro şi alb perlat. Gri şi maro.

Dacă ai tenul palid şi părul blond, şaten sau roşcat, alege mai ales combinaţiile de: Ciocolatiu şi rosu.. Negru şi alb. Kaki şi ciocolatiu. Caramel şi negru. Gri şi negru. Lavanda şi maro.

Dacă ai tenul mat şi părul închis la culoare, alege combinaţiile: Roşu şi portocaliu. Roşu şi negru. Mov şi verde migdală. Verde şi bej. Mov prună şi bej. Roşu şi gri.

Respectând aceste reguli, culorile vor sta la picioarele tale!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top