Connect with us

Revistateo.ro

Întrebările viitoarelor mămici şi răspunsurile lor

Stiri

Întrebările viitoarelor mămici şi răspunsurile lor

Întrebările viitoarelor mămici şi răspunsurile lor:

Cum voi naşte? Conform unei statistici publicate în America, aproximativ 70% dintre femei nasc pe cale naturală, în timp ce 30% sunt supuse unei operaţii de cezariană. Indiferent de modalitate, specialistul tău îţi va explica pe larg ce presupune fiecare procedeu, astfel încât să vedeţi care este metoda ideală pentru venirea pe lume a copilaşului tău.

CITEŞTE ŞI: Ce fel de mamă eşti, în funcţie de zodie

Pot apărea situaţii speciale? Desigur, tocmai de asta trebuie să te pregăteşti din timp pentru naştere. În mod normal, o sarcină durează 40 de săptămâni, asta pentru ca puiul tău să se dezvolte corespunzător. Dacă vei depăşi această perioadă, moment cunoscut sub numele de „sarcină întârziată”, medicul tău poate recomanda operaţia de cezariană, mai ales dacă au trecut deja 42 de săptămâni de la concepere.

Cum va fi travaliul? În timp ce unele mame vor să stea acasă pe ultima sută de metri şi să se îndrepte spre spital atunci când simt că vor naşte, altele preferă să fie monitorizate de un medic, lucru pe care îl recomandă şi specialiştii. Este posibil să apară anumite complicaţii, iar personalul specializat poate interveni în timp util. Indiferent de situaţie, discută cu medicul despre ruperea apei şi despre momentul cel mai indicat să te întrepţi către clinică.

Cum scap de dureri? Multe viitoare mămici sunt terorizate de poveştile pe care le-au auzit de la femeile care au născut înaintea lor. Ce-i drept, cu cât te apropii de termen, cu atât durerile vor fi mai intense. Poţi solicita medicului tău un analgezic, sau poţi apela la o anestezie locală, în cazul în care optezi pentru o cezariană. Până atunci, foloseşte exerciţiile de respiraţie, care te vor ajuta să treci peste momentele dureroase, dar extrem de frumoase, ale aducerii pe lume a unui copil.

Ce fac după ce nasc? Multe femei suferă un şoc în momentul în care îşi strâng primul copil în braţe şi nu mai ştiu cum să se comporte cu acesta. Nu te panica dacă nu vei putea să-i pui un scutec, ori nu vei ştii cum să-l alăptezi, căci vei putea apela la personalul specializat, care te va ghida în primele zile de părinte. Instinctul de mamă se va instala foarte curând, iar tu vei deveni o profesionistă în îngrijirea şi protejarea micuţului tău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top