Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

INTREBAREA DE JOI: Ce pedeapsa ar trebui sa primeasca un violator?

Legislatia din Romania cu privire la viol este una destul de buna din punct de vedere juridic: pe langa anii de inchisoare pe care trebuie sa ii ispaseasca violatorii (intre 5 si 18 ani, in functie de gravitatea cazului) acestia sunt castrati chimic, potrivit modificarilor adoptate tacit in Parlament la Codul Penal.

Cazul tinerei de 18 ani din Vaslui, violata cu bestialitate de 7 tineri, pe un camp, naste revolta si neputinta in societate. Romania este impartita in doua, desi in acest caz exista o singura victima. In urma descrierii experientei dureroase traite de Raluca, in spatiul public s-a vorbit despre modificarea prevederilor Codului Penal pentru infractiunea de viol.

CITESTE SI: MARTURIILE UNOR FEMEI VIOLATE. ESTE CUTREMURATOR CE VEI CITI!

Ce prevede acum Codul Penal:
Iata prevederile articolului 220/1 – „Castrarea chimica”
“(1) Persoanelor care au savarsit fapte prevazute de legea penala care atenteaza la inviolabilitatea sexuala a altei persoane, inclusiv a minorilor, de catre instanta de judecata li se poate aplica masura de siguranta castrarea chimica in conditiile prevazute de alin. (2)-(4).
(2) Castrarea chimica se aplica obligatoriu de catre instanta de judecata, ca masura de siguranta, pentru savarsirea infractiunilor prevazute la art.198 alin. (1) si alin (2), indiferent de pedeapsa principala aplicata.
(3) Castrarea chimica se efectueaza de catre institutiile medicale in comun cu institutiile penitenciare, conform Regulamentului aprobat de Guvern, in ultimele 3 luni de ispasire a pedepsei inchisorii, dupa ramanerea irevocabila a sentintei de condamnare”.

Cu alte cuvinte, violatorul risca sa fie castrat chimic daca o instanta de judecata decide acest lucru. Cu referire la anii de puscarie pe care un violator ii poate primi, multa lume considera ca acestia ar trebui inchisi pe viata sau chiar supusi pedepsei cu moartea.

pedeapsa - 23072015 - 3

Argumentul celor care vor cele mai dure pedepse pentru violatori este trauma care urmareste victima toata viata, multe dintre femeile violate riscand sa aiba serioase tulburari comportamentale ce pot sa le distruga pe viata.

Tu ce parere ai despre legislatia din Romania privind violul? Este aceasta suficient de dura sau ar trebui schimbata? Ce pedeapsa trebuie sa primeasca un violator? Asteptam parerile tale!

Sursa foto: etcetera.com.mx, villavicencioonline.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top