Connect with us

Revistateo.ro

Intrebarea care te scoate din orice incurcatura

Stiri

Intrebarea care te scoate din orice incurcatura

Intrebarea care te scoate din orice incurcatura. Suntem stresati. Tot mai multi oameni sufera din cauza anxietatii si se simt solitari intr-o lume care te prinde ca o prada in vartejul ei.

Ne incalzim cu vorbe trecatoare si ne imbratisam doar cand avem un interes. Toti cautam sa ii convingem pe ceilalti, caci viata este un ciclu continuu de persuasiune.

Atunci cand ne ivim de conflicte psihologice inseamna ca exista un blocaj care nu ne mai permite sa fim cine suntem.

Stiai ca exista o intrebare care te ajuta sa controlezi orice situatie, sa eviti sa te panichezi, respectiv stresezi, sa nu reactionezi intr-un fel de care apoi s-ar putea sa iti para rau?

O simpla intrebare pe care trebuie sa ti-o pui in gand cand ai o confruntare cu cineva te ajuta sa intelegi mai bine situatia in care ai aterizat. O poti rosti si cu voce tare, iar in momentul in care faci asta, persoana care se afla in fata ta se inmoaie automat si coboara tonul.

PESIMIST sau OPTIMIST? Cum ești în funcție de zodie

6 sfaturi care te ajuta sa vindeci depresia

„Ce vrea sa zica, de fapt?”; „Ce vrei sa spui, de fapt?” – Aceasta este metoda prin care te poti destresa. Iata si un exemplu.

Cineva iti spune: „Lasa-ma in pace!”. Gandeste-te de ce ar zice asta, ce vrea sa zica, de fapt. Cu alte cuvinte, ai nevoie de empatie atunci cand incerci sa rezolvi o incurcatura, o neintelegere oricare ar fi natura ei.

Intrebarea este valabila in situatiile in care esti pe punctul de a izbucni de furie. De fapt, intrebarea anuleaza mania.

Intrebarea „Ce vrea sa zica, de fapt?” este folosita de cei mai buni experti in psihoterapie. Psihologii americani sustin ca fiecare om verbalizeaza gandurile in mod diferit.

Exista situatii cand un „nu” inseamna de fapt „da”, iar un refuz ascunde un sentiment puternic fata de o persoana ori este o alintare. Asadar, situatiile pot fi controlate cu ajutorul psihologiei inverse.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top