Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Top 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci când ai o stare de stres

Situațiile de stres pot apărea din mai multe motive, în funcție de context: lipsa somnului, presiunile prea mari care se exercită la locul de muncă ori lipsa autostimei. Vezi mai jos ce nu trebuie să faci când ești stresat/ă.

TOP 7 LUCRURI DE EVITAT CÂND TE AFLI ÎN STRES MAXIM:
LOCUL 7: NU FACE EXERCIȚII FIZICE!

Există persoane care se apucă brusc de sport, atunci când se simte stresate. Dacă te numeri printre ele, nu e bine. Poți ajunge să îți soliciți excesiv mușchii, epuizându-te atât de tare încât vei cădea în capcana de la locul 5 (vezi mai jos).

LOCUL 6: NU TE DA BĂTUT
Dacă ești stresat/ă, nu trebuie automat să te resemnezi. Cel mai bun lucru pentru ca ceilalți să nu profite de pe urma ta este să iei o mică pauză în care să îți limpezești gândurile, mai ales la locul de muncă.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GURA TA CÂND TE STRESEZI
LOCUL 5: NU TE APUCA SĂ DAI BUZNA ÎN FRIGIDER
Mâncatul compulsiv te poate îngrășa într-un timp record. Persoanele care suferă din cauza stresului au tendința de a mânca mult, având nevoie de eliberarea endorfinelor, mai ales cu ajutorul dulciurilor. Evită această soluție nesănătoasă.

LOCUL 4: NU TE ÎNTINDE CU MUNCA
Stresul îți dă bătăi de cap și singurul mod în care crezi că îi poți face față este să muncești peste limită? Vei îmbătrâni într-un an cât alții în 10. Științific vorbind.

LOCUL 3: NU TE AJUTA DACĂ BEI APĂ
Stresul nu se înlătură cu un pahar cu apă. Este bine să iei o pauză și să te hidratezi, dar stresul va fi tot acolo.

LOCUL 2: NU TE VICTIMIZA
Dacă s-a întâmplat ceva din cauza ta și ești stresat de faptul că ai fost prins, nu inventa povești conspiraționiste ci asumă-ți răspunderea.

LOCUL 1: NU DA VINA PE ALȚII
În situații de criză, mereu ceilalți sunt de vină. Nu doar că te victimizezi (ca la punctul 2) ci găsești rapid vinovații pentru tulburarea ta: ceilalți.

Sursa foto: www.pregnancyandbaby.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top