Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

INTERZIS la nunți în aceste zile de vară

Dacă doriți să faceți pasul cel mare vara aceasta, nu doar din punct de vedere civi, ci și în fața altarului, trebuie să știți că nu orice zi din anotimpul canicular este disponibilă pentru oficierea nunților.

Zilele în care este interzis la nunți vara asta:

1. 30 și 31 mai + 1 iunie: zilele de Rusalii
2. 8-28 iunie: Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel
3. 1-14 august: Postul Adormirii Maici Domnului
4. 15 august: Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

De asemenea, nu se fac nunți nici de Sfânta Maria Mică, în luna septembrie (13 și 14). Pentru persoanele care vor neapărat să se căsătorească, pot stabili cununia civilă în oricare zi a anului, însă cea religioasă doar respectând sărbătorile de mai sus, dacă nunta va avea loc vara.

CITEȘTE ȘI: SECRETUL LUI CARMEN BRUMĂ – CE SPUNE DESPRE VEGETARIANISM
TRADIȚII LEGATE DE NUNTĂ
Există, de asemenea, o serie de superstiții și de tradiții privind felul în care trebuie să se poarte mireasa în ziua nunții, sau în perioada pregătirilor. De pildă, miresele nu au voie să poarte perle în anumie regiuni din țară, deoarece perlele sunt simbolul suferinței. De asemenea, în ziua nunții (care nu se ține în post), femeile nu au voie să se întoarcă în casă pentru a se uita în oglindă, chiar dacă sunt convinse că trebuie să facă mici retușuri.

Potrivit tradițiilor de la țară, persoana care iese prima din biserică va și cocoșul în casă. Dacă iese bărbatul, acesta va lua frâiele conducerii căminului, iar dacă iese femeia, ea va organiza totul. În plus, miresele au interzis să-și vadă soțul după miezul nopții, în ziua dinainte de nuntă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top