Connect with us

Revistateo.ro

Incredibil: Cum îţi recunoaşte Facebook faţa

Inedit

Incredibil: Cum îţi recunoaşte Facebook faţa

Cercetătorii care lucrează pentru compania Facebook au construit DeepFace, un algoritm care poate identifica o față cu o precizie de 97,25%, un procent care este aproape la fel de mare ca cel atins de oameni.

CITEŞTE ŞI: CUM SCHIMBĂ FACEBOOK MODUL ÎN CARE FUNCŢIONEAZĂ CREIERUL

Problema cu majoritatea sistemelor de recunoaștere a fețelor este că fețele sunt îndreptate în altă direcție în fotografie, iar programul se va chinui să găsească o potrivire. Yaniv Taigman și colegii săi de la laboratorul de Inteligență Artificială al Facebook au găsit o metodă prin care pot depăși această problemă.

Au creat un model tridimensional al unei fețe dintr-o fotografie, care poate fi apoi rotit în cea mai bună poziție pentru ca algoritmul să poată începe procesul de identificare și potrivire cu fețele din baza de date. Apoi, ei au folosit o rețea neurală care a fost antrenată pe o bază de date masivă de fețe pentru a încerca să potrivească fața cu una din setul de date din test.

Gary Huang, de la Universitatea Massachusetts, din Amherst, spune că un sistem de identificare chinezesc, numit Face ++  pretinde că are un nivel comparabil de recunoaștere a fețelor. Face++ este implementat în cadrul celui mai folosit site de matrimoniale, Jiayuan.com, unde poți încărca poza unei persoane care ți se pare atrăgătoare, iar site-ul va găsi utilizatori care arată similar.

Huang spune că DeepFace sau Face++ nu sunt destul de precise pentru sala de judecată, dar ar putea fi foarte utile pentru a găsi automat potriviri pentru imaginile de supraveghere.

Echipa a reușit o precizie de 97,25% în cazul testului din cadrul companiei Facebook , setul de date conținând peste 13.000 de imagini cu fețe adunate de pe Internet. Scorul este foarte puțin sub cel al oamenilor. Un test care a folosit persoane reale a atins 97,5%.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top