Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

În ce constă DIETA CU ARGILĂ, cea mai nebunească metodă de slăbit din lume

O dietă controversată: Așa poate fi descrisă din start dieta cu argilă – o metodă de slăbit ce vine de pe tărâmuri africane și a fost preluată de nume sonore precum actrița Shailene Woodley sau Zoe Kravitz, fiica lui Lenny Kravitz.

În ce constă de fapt această dietă? Este nevoie să bei noroi pentru a scăpa de kilograme? Se poate spune și așa. În anul 2014, actrița Shailene Woodley a șocat opinia publică declarând că a slăbit ingerând argilă vreme de câteva luni. Poate suna destul de neplăcut însă cura de slăbire de-a dreptul nebunească presupune consumul de argilă diluată în apă.

CITEȘTE ȘI: S-A AFLAT SECRETUL! DIETA PE CARE O ȚIN MAI MULTE POPOARE PENTRU A NU SE DEPRIMA

Persoanele care au urmat această dietă recomandă consumul de argilă o dată pe zi, în fiecare dimineață. O linguriță de argilă la un pahar de 330 mililitri este suficient, spun vedetele. Experții nu contestă proprietățile antibacteriene, analgezice și antiinflamatorii ale acestei licori, argila putând fi folosită inclusiv în tratamentele de înfrumusețare, însă, există și un semnal de alarmă cu privire la această cură de slăbit.

Agenția de Norme Alimentare din Marea Britanie recomandă evitarea cu orice preț a ingerării argilei din cauza că ar fi toxică. În plus, argila este relaționată și cu boli extrem de grave precum cancerul la plămâni, cancerul de piele și afecțiuni ale vezicii urinare.

De unde vine însă nebunia slăbitului cu argilă? Din Africa. Argila este folosită mai ales în țările foarte sărace, unde oamenii mor de foame la propriu. Consumul de apă cu argilă îi ține în viață pe mulți africani care trăiesc încă în triburi, rupți de civilizație, datorită aportului mare de zinc, un mineral esențial organismului nostru.

Argila poate fi aplicată ca o mască pentru piele datorită proprietăților sale antiseptice, calmante și antiinflamatorii. Nu recomandăm să urmați dieta cu argilă întrucât efectele sunt încă destul de necunoscute.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top