Connect with us

Revistateo.ro

Idele lui Martie. Iata de ce trebuie sa te feresti in ziua de 15 martie!

Stiri

Idele lui Martie. Iata de ce trebuie sa te feresti in ziua de 15 martie!

Stiai ca ziua de 15 martie are o incarcatura deosebita? Afla de ce sa te feresti in aceasta zi!

„Ide” este un nume dat zilei cu numarul 15 din lunile martie, mai, iulie si octombrie. Acest termen vine in latinescul „idus” si inseamna jumatatea lunii. Exista numeroase superstitii in legatura cu aceste zile si este foarte important sa le cunosti. In ziua de 15 martie, in Roma antica, Iulius Cezar a fost ucis de un grup de senatori romani. Legenda spune ca un prezicator l-a avertizat pe imparat in legatura cu evenimentele care urmau sa se intample, insa acesta a ignorat complet informatiile si astfel zilele sale s-au sfarsit. De atunci ziua de 15 martie este considerata a fi cu mare ghinion.

In Roma antica idele erau declarate sarbatori legale si toata lumea avea liber, inclusiv sclavii. Toata populatia inchina aceste zile zeilor Jupiter si Marte si in acest scop se organizau parade militare si tot felul de evenimente si petreceri. Cei care nu tineau aceste sarbatori aveau mare ghinion. Din clipa in care Iulius Cezar a murit, idele au devenit semnele tragediei.

CITESTE SI: HOROSCOP SAPTAMANAL MARIAJA COJOCARU 14-20 MARTIE
CITESTE SI: PREVIZIUNI KARMICE 14-20 MARTIE

In aceasta zi trebuie sa te feresti de a lua decizii importante si trebuie neaparat sa iti asculti vocea interioara. Intuitia are un rol extrem de important pe 15 martie, asa ca nu o ignora indiferent de situatie. Desi exista sanse mici ca aceasta zi sa fie extrem de proasta pentru oamenii de rand, cei care cred in superstitii sunt de parere ca paza buna trece primejdia rea.

Nu acorda atentie sfaturilor primite astazi si fii foarte atent la propriile tale ganduri. Este esential sa te analizezi si sa gandesti bine inainte de a scoate ceva pe gura. Se spune ca tot astazi, unii dintre noi fac greseli cat pentru tot anul.

Sursa foto: juliuscaesar.altervista.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top