Connect with us

Revistateo.ro

icoanele

Stiri

Icoanele Maicii Domnului te scapa de NECAZ si iti ALINA SUFLETUL

In toate ipostazele in care este pictata, Maica Domnului are aceeasi privire blanda si iertatoare. Icoanele ce o infatiseaza pe Fecioara Maria au puteri vindecatoare miraculoase.

Conform traditiei, primele trei icoane au fost pictate de Sfantul Evanghelist Luca: Indrumatoarea, Mila Afectuoasa si Rugatoarea.

CITESTE SI: Vrei sa iti cureti SUFLETUL in aceasta toamna? Porneste pe drumul SPIRITUALITATII

CITESTE SI: De ce sa mergi in pelerinaj la PESTERA SFANTULUI ANDREI? E un loc UNIC!

Pentru a o cinsti pe Fecioara Maria, iconografii i-au pictat trei stele, una pe frunte si cate una pe fiecare umar. Cele trei stele sunt un semn distinctiv pentru icoanele ortodoxe ale Maicii Domnului. Naframa de pe cap este un simbol al neprihanirii, iar culorile vesmintelor sunt: rosu, albastru, auriu, care reprezinta slava si domnia, urcarea la ceruri si nemurirea.

Maica Domnului este reprezentata, de multe ori, cu Pruncul in brate, cu obrazul lipit de capul Lui. Aceasta icoana se numeste Elusa, Dulcea Mangaiere sau Mila afectuoasa, fiind reprezentarea dragostei adevarate. Multe dintre aceste icoane sunt facatoare de minuni, de exemplu, cea de la Namaiesti, despre care se spune ca ar fi prima copie dupa picturile Sfantului Luca, adusa de Sfantul Andrei.

Icoana Maicii Domnului "Mila afectuoasa"

Icoana Maicii Domnului „Mila afectuoasa”

Icoana „Indrumatoarea” o reprezinta pe Fecioara Maria tinand Pruncul in brate, pe partea stanga, aratand cu mana dreapta spre el. Fecioara il infatiseaza pe Iisus ca pe Imparatul lumii, iar el schiteaza binecuvantarea. Una dintre cele mai vechi copii ale Indrumatoarea sau Hodighitria, cum se mai numeste, se afla pe Muntele Athos si este facatoare de minuni.

Icoana Maicii Domnului "Indrumatoarea"

Icoana Maicii Domnului „Indrumatoarea”

„Rugatoarea” este icoana ce infatiseaza Fecioara cu mainile desfacute si palmele indreptate spre cer, cu privirea concentrata in rugaciune. Pruncul Iisus este infatisat peste pantecele ei, binecuvantand cu ambele maini. Una dintre icoanele facatoare de minuni de tip „Rugatoarea” (sau „Oranta”) este in Kursk, langa Moscova. Se spune ca atunci cand a fost gasita in padure, era intoarsa cu fata in jos, iar cand a fost ridicata, in locul ei a izbucnit un izvor de apa curata.

Icoana Maicii Domnului "Rugatoarea"

Icoana Maicii Domnului „Rugatoarea”

CITESTE SI: Uite ce se intampla cu această icoană a Maicii Domnului din Vâlcea

CITESTE SI: Icoana cu Maica Domnului care plânge de 21 de ani

Surse foto: iconografo.cl, sfintisiicoane.wordpress.com, doxologia.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Ama

    2016-02-09T19:23:33+02:00 at 2016-02-09T19:23:33+02:00

    Nu icoana Maicii Domnului te scapa de necaz ci Maica Domnului te alina si te scoate din probleme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top