Connect with us

Revistateo.ro

Iată semnele că ești prea dependentă de partenerul tău

Cuplu

Iată semnele că ești prea dependentă de partenerul tău

Dacă în ultimul timp ți-ai neglijat prietenii, s-ar putea să ai o problemă. Desigur, o relație presupune anumite compromisuri, însă atunci când prietenii tău se vor plânge că nu te-au mai văzut de luni de zile, este cazul să îți pui câteva semne de întrebare. Dacă ai un partener nu înseamnă că absolut tot timpul tău trebuie să fie al lui. Ai tot dreptul să ieși cu prietenii tăi și ar trebui să îți dorești să faci asta. Pe de celalată parte, dacă nu ai prieteni deloc este și mai îngrijorător. Poate că tocmai v-ați mutat împreună într-un oraș sau într-o țară străină. Asta nu înseamnă că nu trebui să socializezi și să legi noi prietenii.

CITEȘTE ȘI: 6 SFATURI PENTRU UN MARIAJ DE SUCCES

Simți nevoie să îl verifici de fiecare dată când nu este cu tine? Acesta nu este numai un semn de gelozie și neîncredere, ci poate fi și un semn că te-ai atașat mult prea mult de el. Oferă-i libertatea de care are nevoie. O relație nu presupune să îți pierzi individualitatea și libertatea.

Dacă simți că ai nevoie de aprobarea lui pentru orice decizie iei, s-ar putea să devii dependentă de el. Nu îți pierde autonomia și învață să îți asumi responsabilitatea și să iei singură decizii. Viața poate lua întorsături la care nici nu te gândești, de aceea este bine să te poți descurca pe cont propriu și să nu depinzi de nimeni. Este în regulă să îi ceri părerea, însă nu aștepta aprobarea lui pentru fiecare acțiune a ta.

Unii oameni sunt adevărațio cameleoni. Odată ce au intrat într-o relație, însă schimbă gusturile și obiceiurile după cele ale partenerului. Nimic nu poate fi mai greșit. V-ați atras și ați ales să fiți împreună tocmai pentru că sunteți diferiți. Dacă brusc ai început să ai un interes pentru fotbal sau pentru jocuri, doar pentru că el este pasionat de asta, trebuie să conștientizezi că acesta este un semn de dependență.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top