Connect with us

Revistateo.ro

Iată cum te ajută consumul regulat de măsline

Naturiste

Iată cum te ajută consumul regulat de măsline

Măslinul, cunsocut și sub numele de Olea Europea, adică uleiul de Europa, este un copac din familia Oleaceae. Măslinele sunt unele dintre cele mai vechi alimente și se crede că sunt originare din insula Creta, Grecia. Ele sunt adesea menționate în Biblie, în cărțile antice egiptene și în mitologia greacă. Acestea pot fi în diverse culori cum ar fi verde, negru, maro sau violet și pot avea diferite mărimi.

Măslinele sunt foarte bogate în acizi grași omega 9, potasiu, calciu, fosfor, zinc , fier și vitaminele D, E și K. De asemenea, conțin o cantitate moderată de flavonoide și fibre. Toți acești nutrienți fac din măsline un aliment minune, care aduce multe beneficii pentru sănătate. Grăsimile monosaturate din măsline  reglează nivelul colesterolului și previn bolile cardiovasculare și arteroscleroza. Un consum regulat de măsline reduce riscul de atac de cord și previne cancerul și îmbătrânirea prematură. Măslinele negre sunt cele mai bogate în antioxidanți și vitamina E și neutralizează acțiunea radicalilor liberi asupra organismului. Fitonutrineții din uleiul de măsline reduc inflamația și riscul de cancer la sân.

CITEȘTE ȘI: BENEFICII UIMITOARE ALE ULEIULUI DE MĂCEȘE

Totodată, măslinele au un conținut ridicat de vitamina D, care este esențială pentru sănătatea sistemului osos. Proprietățile antiinflamatorii previn bolile reumatice, osteoporoza și atrita și îmbunătățesc starea oaselor. Conținutul ridicat de fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze în parametri normali și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Uleiul de măsline este extrem de benefic în tratamentul gastritei și a ulcerului.

Vitamina A prezentă în măsline îmbunătățește vederea pe timpul nopții și menține sănătatea ochilor. Este foarte eficientă în lupta împotriva cataractei, a glaucomului și a altor probleme oculare.

Știm cu toții că uleiul de măsline face minuni pentru piele, mai ales pentru cea uscată. Este intens hidratant și hrănește în profumzime. Stimulează regenerarea pielii, menține umiditatea și protejează împotriva razelor solare. Totodată oferă un bronz uniform și strălucitor. Utilizat frecvent, uleiul de măsline redă sănătatea pielii și a părului deteriorat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top