Connect with us

Revistateo.ro

Iată cum îţi distruge smartphone-ul calitatea conversaţiilor

Inedit

Iată cum îţi distruge smartphone-ul calitatea conversaţiilor

Smartphone-ul a devenit ceva indispensabil în viaţa fiecăruia dintre noi.

CITEŞTE ŞI: VREI SĂ ÎŢI IEI I-PHONE 6 CU ABONAMENT? IATĂ CE PREŢ ARE

Simpla prezență a unui smartphone este destul pentru a afecta calitatea unei conversații față în față. Într-un nou studiu, cercetătorii au descoperit că mulți vizitatori ai unei cafenele își verificau telefoanele odată la 3-5 minute și, de obicei, își țineau telefonul în mână sau îl așezau pe masă, în fața lor.

Intrigată, cercetătoarea Shalini Misra, profesoară de psihologie la Virginia Tech, Blacksburg, a realizat un experiment ulterior pentru a măsura modul în care prezența telefoanelor influențează calitatea conversației.

Misra a descoperit că, în timpul conversațiilor în care cineva scotea un telefon, participanții au evaluat conversația ca fiind mai puțin satisfăcătoare și se simțeau mai puțin conectați cu partenerul discuției față de conversațiile în care nimeni nu scotea telefonul.

„Smartphone-urile au o însemnătate simbolică în societățile avansate tehnologic”, precizează echipa de cercetare, condusă de Misra. „În prezența lor, oamenii sunt tentați constant de a căuta informație, de a verifica dacă nu au fost contactați și de a-și direcționa gândurile către alte persoane și alte lumi”.

Tendința de verificare a telefoanelor și nevoia de a rămâne legat de rețeaua orizontală poate face o persoană să se retragă din prezent și poate crea resentimente între membrii unei familii sau între prieteni, notează Misra și colegii săi.

Mai mult, Misra și colegii ei au descoperit că smartphone-urile îi afectau mai mult pe prietenii apropiați decât pe cei „de ocazie”. În perechi de persoane care se știau foarte bine, prezența unui telefon avea un efect negativ mai puternic asupra calității percepute a conversației.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top