Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Iata cele 5 legume cu care poti inlocui carnea! Contin multe proteine!

Corpul tau are nevoie de proteine si singurul mod in care te gandesti sa le asimilezi este consumand carne. Veste buna! Nu doar mezelurile vin cu un aport ridicat de proteine ci si legumele. Iata mai jos lista legumelor cu care poti inlocui carnea, dar, inainte de asta, afla care este rolul proteinelor pentru buna functionare a organismului tau.

Proteinele pot fi descrise ca si niste caramizi cu ajutorul carora ne cladim corpul, deoarece acestea ajuta la constituirea tesuturilor (muschi, sange, pereti celulari, organe interne, piele, par) dar si a hormnilor, enzimelor si anticorpilor necesari organismului nostru.

Acestea sunt alcatuite din aminoacizi (proteinele umane sunt formate din 23 de aminoacizi esentiali). Majoritatea aminoacizilor esentiali sunt produsi de propriul nostru corp, 13 la numar, iar ceilalti 10 trebuie asimilati prin dieta (din carne si legume).

5 legume cu care poti inlocui carnea:

1. SPARANGHEL

Contine 2,2 grame de proteine la 100 de grame. Cel mai important aminoacid, asaparagina, ajuta la sinteza testuturilor si contribuie la relaxarea masei musculare dupa depunerea unui efort indelungat.

CITESTE SI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Uite cum recunoşti legumele cu azot în exces

2. SPANAC

Cu un continut ceva mai ridicat de proteine decat sparanghelul, 7 grame la fiecare 100, tonifiaza muschii si regenereaza celulele.

3. BROCCOLI

Aceasta leguma aduce aproximativ 3 grame de proteine la fiecare 100 de grame. Aceasta cantitate reprezinta 5% din consumul zilnic recomandat pentru barbati din totalul de 56 de grame necesare.

4. SALATA VERDE

Desi nu ai fi crezut, salata verde contine si ea aminoacizi esentiali. Potrivit Universitatii Autonome Chapingo din Mexic, salata verde aduce organismului nostru 9 aminoacizi de baza.

5. MORCOVI

Conform cercetatorilor de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie, morcovii contin aminoacizi esentiali care omoara celulele cancerigene. Asadar, aceasta celebra leguma nu este recunoscuta doar pentru imbunatatirea vederii ci si pentru prevenirea cancerului.

Sursa foto: shannonhuckaby.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top