Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce job trebuie să ai pentru o memorie mai bună

Stiri

Iată ce job trebuie să ai pentru o memorie mai bună

Persoanele cu slujbe ce necesită eforturi mentale ar putea avea o memorie mai bună la bătrânețe, sugerează un studiu recent.

CITEŞTE ŞI: 5 JOBURI CARE ÎŢI PUN ÎN PERICOL FERTILITATE

Un studiu realizat pe aproape 1.000 de scoțieni de peste 70 de ani a descoperit că cei care au avut slujbe complexe au obținut scoruri mai bune în cadrul testelor de memorie și de gândire.

Analiza a arătat că cei a căror slujbe necesitau abilități complexe pentru a interacționa cu date și oameni, cum este managementul și profesoratul, au avut scoruri mai bune în cadrul testelor de memorie și de gândire decât cei care au avut slujbe mai puțin intense din punct de vedere mental, cum sunt muncitorii din fabrici sau legătorii de cărți.

O teorie este că un mediu mai stimulant ajută la acumularea unor „rezerve cognitive” care ajută creierul să reziste declinului corelat avansării în vârstă.

Cu toate că studiul nu a analizat și motivele biologice ale efectului protector al anumitor slujbe, posibilele explicații includ faptul că modificările structurale din creier se „traduc” în mai puține leziuni acumulate în timp. Echipa de la Universitatea Heriot-Watt, din Edinburgh, plănuiește, acum, să investigheze mai mult cum stilul de viață și slujba interacționează pentru a influența pierderile de memorie.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top