Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce efecte poate avea aspartamul

Sanatate

Iată ce efecte poate avea aspartamul

Aspartamul este un îndulcitor artificial adăugat în numeroase dulciuri și băuturi carbogazoase. Aspartamul este format din acid aspartic și fenilalanină. În timp ce acidul aspartic este produs de organism, fenilalanina este un aminoacid pe care se obține din alimentație. Iată care sunt cele mai frecvente efecte nocive ale consumului regulat de aspartam!

CITEȘTE ȘI: ZAHĂRUL DE COCOS – VARIANTA IDEALĂ

Durerile de cap se numără printre cele mai des întâlnite efecte secundare. Potrivit studiilor, persoanele care au consumat în mod constant produse care conțin aspartam au suferit de dureri de cap frecvente. Acestea cresc odată ce consumul continuă și nu se opresc decât atunci când organismul nu mai primește niciun fel de îndulcitor artificial. Pe lângă asta, specialiștii spun că aspartamul poate cauza chiar și depresii. Astfel, un consum regulat te va face să devii mai obosit, mai trist și mai pesimist, iar în final depresia își va face loc în viața ta. La ora actuală, îndulcitorii artificiali se numără printre cele mai importanți factori declanșatori ai depresiei.

Aspartamul îți expune organismul la riscul de a dezvolta celule canceroase. În general, îndulcitorii artificiali te predispun la cancerul ovarian, cancer la sân și cancer de prostată. Pe lângă asta, este foarte probabil să ai grețuri și diaree dacă consumi frecvent alimente care conțin acest compus chimic. Printre acestea se numără sucurile dietetice, dulciurile dietetice, înghețata, guma de mestecat sau unele iaurturi și cereale.

Deși majoritatea persoanelor consideră că aspartamul este soluția ideală pentru a renunța la zahăr, studiile arată că acesta nu face decât să crească pofta pentru carbohidrați. Astfel există posibilitatea să te îngrași chiar și atunci când consumi alimente îndulcite chimic. Totodată, aceste chimicale îți afectează memoria și îți pot da stări de anxietate și nervozitate.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top