Connect with us

Revistateo.ro

Iata care este motivul uimitor pentru care oamenii se imbolnavesc de cancer

Sanatate

Iata care este motivul uimitor pentru care oamenii se imbolnavesc de cancer

Din pacate aceasta pare a fi una dintre cele mai crunte boli ale acestui secol. Iata care sunt motivele pentru care cei mai multi oameni ajung sa aiba cancer!

Cancerul implica o dezvoltare anormala a celulelor, cu un potential serios de a se raspandi in alte parti ale corpului. Pentru a preveni aparitia acestei boli atat de chinuitoare, majoritatea specialistilor in domeniu iti vor recomanda sa ai un stil de viata cat mai sanatos.

Peste tot vei gasi informatii diverse care conduc la aceeasi idee: stresul, alimentele procesate, alcoolul si tigarile sunt extrem de nocive si pot conduce la aparitia cancerului. Ai fi uimit sa afli ca, de fapt, toate acesta nu au un impact major asupra dezvoltarii celulelor canceroase? Ei bine, oamenii de stiinta de la Universitatea John Hopkins au descoperit ca cel mai important motiv pentru care oamenii se imbolnavesc de cancer este ghinionul. Da, ai citit bine. Explicatia este una relativ simpla: celulele din anumite organe se pot diviza mult mai des fata de alte celule din corp. De aceea vei intalni mult mai des persoane care sufera de, spre exemplu, cancer de colon sau de pancreas. Celulele din aceste doua organe au o probabilitate de a se diviza foarte mare.

CITESTE SI: 5 MODURI IN CARE CANCERUL LA SAN AFECTEAZA VIATA SEXUALA

CITESTE SI: SE POATE EVITA CHIMIOTERAPIA DUPA EXTIRPAREA UNEI TUMORI? RASPUNSUL UNUI MEDIC

Atat timp cat la nivelul unui anumit organ apar diviziuni celulare tot mai frecvente, exista sanse foarte mari ca unele tumori maligne sa apara in acea zona. In viziunea celor de la Universitatea John Hopkins, aceste diviziuni pot aparea strict in mod aleatoriu, asadar motivul imbolnavirii de cancer este ghinionul.

Desi aceasta teorie pare a fi plauzibila, un stil de viata sanatos te poate scapa de anumite riscuri. Cu siguranta ca fumul de tigara are un efect nociv asupra plamanilor si poate da startul unei diviziuni celulare, asa ca nu ar trebui sa excluzi complet efectele pozitive pe care le are asupra ta alimentatia sanatoasa si lipsa obiceiurilor proaste precum fumatul si consumul de alcool. Daca exista si o sansa minima sa te poti feri de cancer, trebuie sa profiti oricare ar fi aceasta!

Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top