Connect with us

Revistateo.ro

Iata care este formula fericirii

Sanatate

Iata care este formula fericirii

Astazi la TEO SHOW s-a discutat despre formula fericirii si fiecare invitat si-a dat cu parerea asupra descoperirii unei formule pe care daca o aplicam ne aduce o viata implinita, cel putin asa sustin cercetatorii.

Profesorul doctor Todd Kashdan a realizat zeci de studii si cercetari, care atins apogeul odata cu descoperirea pe care a facut-o cu privire la stilul de viata. Todd Kashdan a gasit o formula matematica, pe care daca o rezolvi descoperi ca rezultat fericirea.

Cei sase factori care compun formula fericirii sunt: 1. Traieste momentul (M); 2. Curiozitatea (C); 3. Lucreaza cu placere (L); 4. Fii altruist! (T); 5. Fii sociabil! (N); 6. Ai grija de sanatatea ta. (B). „Distribuiti“ in cantitati exacte si in combinatii corecte, acestia iti pot aduce implinirea.

Iata care este formula si dozajul corect al factorilor care alcatuiesc ecuatia: (Mx16 + Cx1 + Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33).

M. Traieste momentul, adica apreciaza sunetele din jur, mirosurile si privelistile si bucura-te de fiecare clipa traita. Aminteste-ti in fiecare ora sa faci acest lucru. De fapt, de cand te-ai trezit si pana cand adormi, mai precis de 16 ori.
C. Lasa-ti curiozitatea prada lucrurilor misterioase, complexe. O data pe zi exploreaza lucruri nestiute.
L. Fa ceva ce-ti place. Munceste cu drag. Incearca sa faci la serviciu un lucru care sa-ti aduca satisfactie, iar acasa fa ceva pe placul tau.
T. Fii altruist si gandeste-te cum sa faci si ce sa faci pentru a le fi bine si celorlalti. Cinci fapte bune pe zi te aduc mai aproape de fericire.
N. Fii vesel si sociabil. La serviciu sau in timpul liber, incearca sa ai in preajma persoanele dragi tie. Dedica timp partenerului, prietenilor si membrilor familiei. De doua ori pe zi fii alaturi de oamenii apropiati tie.
B. Ai grija de sanatatea ta. Mananca sanatos de cel putin trei ori pe zi si fa cel putin treizeci de minute de miscare pe zi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top