Connect with us

Revistateo.ro

Medicii trag un semnal de alarmă asupra anumitor articole vestimentare care pot deveni periculoase.

Stil de viata

Hainele din cauza cărora poate fi declanșat cancerul. Când devin blugii periculoși

Medicii avertizează potențialele „victime” ale modei să se ferească de blugi strâmți după ce o femeie a suferit leziuni musculare și nervoase.

Femeia în vârstă de 35 de ani purta blugi strâmți atunci când a ajuns la spital cu slăbiciune la nivelul gleznelor și umflarea picioarelor inferioare. Femeia le-a spus medicilor că își ajutase un membru al familiei să se mute, ceea ce a dus la ore întregi de ghemuire pentru a curăța dulapurile.

Ea a spus că a simțit blugii din ce în ce mai strâmți și incomozi în timpul zilei.

Hainele care pot deveni periculoase

O îmbrăcăminte prea strâmtă nu doar că arată inestetic, dar poate cauza și diverse probleme de sănătate.

O pereche de pantaloni sau blugi prea strâmți crește presiunea în partea inferioară a abdomenului. Acest lucru determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac. Cu timpul, aceasta poate duce la inflamații, ulcer și chiar la cancer esofagian, avertizează Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, potrivit The Daily Mail.

CITEȘTE ȘI: Cum să speli corect blugii

Bărbații care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie, iar gulerele prea strânse ale cămășilor crește riscul de boli oculare grave. Presiunea pe vena jugulară a gâtului duce la creșterea presiunii interne la nivelul ochilor și, prin urmare, la glaucom.

La fel ca piesele vestimentare, și încălțămintea prea strâmtă este nocivă. Astfel, pantofii prea strâmți pot provoca deformarea articulațiilor degetelor de la picioare. În plus, în cazul în care sunt purtați mai multă vreme, se creează condiții ideale pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare.

Același lucru este valabil și pentru lenjeria de corp. Ne referim în special cea fabricată din materiale sintetice, care nu lasă aerul să circule și păstrează umiditatea. O astfel de lenjerie provoacă la femei cistita, iar în cazul bărbaților infertilitatea, potrivit digi24.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top