Connect with us

Revistateo.ro

chiftele din dovlecei

Retete dietetice

GUSTARE DELICIOASĂ: Chiftele din dovlecei

Sunt foarte uşor de făcut şi reprezintă o sursă ideală de energie. Iată cum poţi prepara şi tu delicioasele chiftele din dovlecei.

CITEŞTE ŞI: Rețetă de CORNULEȚE FRAGEDE cu GEM de caise

Ţi-e poftă de ceva bun, dar în acelaşi timp sănătos? Atunci poţi opta pentru câteva chiftele din dovlecei, sau alte legume de sezon. Le poţi servi simplu, sau alături de o salată, astfel că sunt ideale pentru a le consuma la micul dejun, prânz sau cină. Iată de ce ai nevoie:

2 dovlecei medii, rași
3 ouă medii
100g broccoli, tocat fin
1 legătură de mărar, tocat
3 linguri de făină
2 linguri ulei de floarea-soarelui
sare, piper

Uite cum se prepară delicioasele chiftele din dovlecei:

Pentru început, stoarce dovleceii tocaţi, pentru a da deoparte lichidul, după care bate ouăle într-un vas şi adaugă brocolli, dovleceii, făina şi o parte din mărar, după care amestecă bine şi condimentează cu sare şi piper după gust.

În continuare vei încinge uleiul într-o tigaie, după care poţi pune cu o lingură compoziţia în tigaie. După ce s-au prăjit 3-4 minute pe o parte (la foc mediu), le poţi întoarce şi pe partea cealaltă şi lasă-le încă două minute.

La final, scoate-le pe un prosop de hârtie, care va absorbi uleiul în exces, după care le poţi servi asezonate cu mărarul rămas. Acestea merg de minune alături de un peşte şi o salată.

Poftă bună!

Sursa foto wayoflife.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete dietetice

To Top