Connect with us

Revistateo.ro

Reteta dietetica unica. Cum se face Gazpacho

Retete dietetice

Reteta dietetica unica. Cum se face Gazpacho

CE ESTE GAZPACHO. Gazpacho este o supă de origine spaniolă din roşii, a cărei caracteristică este că se serveşte rece-gheaţă. O supă gazpacho veritabilă are drept principal ingredinet roşiile, dar ea se poate pregăti şi din ale legume.

Pe lângă roşii, gazpacho mai conţine ardeii graşi, ceapă, castraveţi şi uleiul de măsline.

Gazpacho e gătită de obicei într-un vas de lut şi adus la masă alături de crutoane de pâine cu usturoi şi mici castroane de legume crude. Este ideală pentru zilele toride de vară, dar cu toate acestea, supa gazpacho poate fi servită şi fierbinte, iarna.

Vestea bună este că dacă alegi ca fel principal de mâncare supa gazpacho timp de 7 zile, cântarul îți va arăta cu minimum 3 kilograme mai puțin la finalul curei!

Iată cum se prepară:

Ingrediente

  • 2 rosii mari
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 castravete
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri de otet
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sare
  • 300ml apa
  • crutoane

Mod de preparare
Gazpacho este o „supa de rosii” tipic spaniola,nelipsita de pe mesele lor mai ales pe timpul verii. Se pregateste in numai 10 min,fara foc si numai cu ingrediente sanatoase.

Se curata si se spala bine toate legumele,se taie bucatele mai micute,se pun intr-un vas inalt de sticla,se adauga otetul,uleiul,sarea si apa. Se piseaza bine cu blender-ul. Se serveste rece de la frigider, cu crutoane.

Citește și:Rețeta de supă care purifică rinichii

Se spune despre acest preparat ca lupta impotriva cancerului, purifica rinichii si ajuta la detoxifierea ficatului. Uite cum poti prepara si tu aceasta supa minune.

„Supa lui Hipocrate” reprezinta o combinatie de ingrediente despre care Max Gerson, cel care a propus acest fel de mancare, spune ca ar fi leacul impotriva cancerului, motiv pentru care o recomanda mai ales pentru intarirea sistemului imunitar.

Iata ce ingrediente trebuie sa folosesti:

  • o radacina de patrunjel
  • 4 cepe de marime medie
  • 700 grame rosii
  • cateva fire de patrunjel
  • usturoi dupa gust

Cum se prepara supa lui Hipocrate? Foarte simplu:

Mai intai, trebuie sa ai grija sa speli bine legumele, pe care le vei folosi cu coaja. Toaca marunt ingredientele si pune-le la fiert la foc mic, timp de doua ore, in oala de inox. Atentie! Apa folosita este foarte importanta, intrucat ea trebuie sa fie pura, de izvor. Cantitatea de apa folosita difera de la caz la caz, in functie de consistenta pe care vreti sa o aiba supa.

Dupa ce au fiert, da legumele printr-o sita, astfel incat sa ramana doar fibrele, apoi lasa supa sa stea la frigider timp de doua zile. Va trebui insa sa incalzesti amestecul de fiecare data cand vrei sa o consumi.

Preparatul de mai sus este folosit mai ales in Terapia Gerson, despre care se stie ca este folosita pe bolnavii de cancer. Supa ar ajuta la purificarea rinichilor si la detoxifierea ficatului, dar si la repararea celulelor, intrucat le ajuta sa redevina functionale.

Despre supa lui Hipocrate se mai spune ca este printre putinele retete vegetariene care au proprietati atat de numeroase, avand in vedere ca se realizeaza prin gatire. Amestecul minune este unul bogat in fibre, stimuleaza absorbtia vitaminelor si a mineralelor de catre organism si ajuta la digestie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete dietetice

To Top