Retete dietetice
RETETA DIETETICA: Rulou la cuptor
Credeai ca din carne nu poti sa obtii un preparat dietetic? Acest rulou este sanatos, caci este copt.
Poti sa il pregatesti si pentru copii si pentru tine, ca sa nu te ingrasi. Este mai bine ca toci chiar tu carnea acasa, pentru a te asigura ca acest rulou contine ingrediente de calitate. Daca alegi sa o cumperi, mai bine cauti o macelarie buna si gateste-o in maximum doua zile ca sa eviti inmultirea germenilor.
CITESTE SI: Reţetă video – Spaghete bologneze
INGREDIENTE
Pentru rulou
500 grame de carne tocata (pui sau amestec vita+porc, vita+pui)
1 ceapa
1 felie de paine
patrunjel
3 oua
pesmet
sare, piper
Garnitura
4 ardei grasi
5 catei de usturoi
sare, piper
MOD DE PREPARARE
Fierbe doua oua tari. Toaca marunt ceapa si inmoaie painea in putina apa. Amesteca-le cu un ou, carnea tocata, sare si piper. Unge o tava de cozonac cu ulei si aseaza carnea in ea. Decojeste ouale si pune-le intregi in compozitia de carne. Baga tava cu rulou la cuptor la foc mediu si verifica in permanenta sa fie carnea coapta, cu o furculita. Cand e rumenita la exterior, o poti scoate.
CITESTE SI: RETETA: Pui cu ardei copti
Garnitura o pregatesti din ardeii grasi taiati feliute pe care ii inabusi in tigaie, impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper. Ardeii trebuie sa ramana usor crocanti. Serveste alaturi de rulou.
Pofta buna!
Sursa foto: koolnews.gr