Connect with us

Revistateo.ro

Greșeli majore care provoacă ruperea părului. Și tu faci asta!

Stiri

Greșeli majore care provoacă ruperea părului. Și tu faci asta!

Dintre toate problemele care stau în calea unui păr puternic și strălucitor, ruperea acestuia este cea mai gravă. Dacă și tu te confrunți cu asta, citește cu atenție rândurile care urmează și evită să mai faci aceste greșeli!

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ AI GRIJĂ DE PĂRUL TĂU PE TIMPUL VERII

Multe femei au tendința de a-și pieptăna părul imediat după duș, când acesta este încă ud. În acel moment cuticulele sunt deschise și firul de păr este foarte sensibil. Astfel el ajunge să se rupă extrem de ușor atunci când este pieptănat. Cel mai bine este să aștepți până ce părul este uscat ăn proporție de 80% și abia apoi să folosești pieptănul sau peria. Nu uita că uleiul de păr te poate ajuta extrem de mult. Aplică-l după fiecare spălare într-o cantitate mică, pe toată lungimea părului.

Coafurile agresive cauzează ruperea firului de păr mai mult decât orice. Dacă obișnuiești să îți faci cocuri sau împletituri strânse trebuie să știi că aplici o presiune majoră asupra rădăcinilor și astfel favorizezi ruperea și deteriorarea. Încearcă să adopți coafuri mai lejere sau chiar să îți lași părul despletit cât mai mult timp.

Dacă folosești prea multe produse de styling trebuie să știi că faci o mare greșeală. Substanțele chimice din aceste produse îți afectează firul de păr pe termen lung și favorizează din plin ruperea acestuia. Încearcă să apelezi la cât mai multe măști și tratamente preparate în casă, din ingrediente naturale. Acestea au o concentrație mai mică de substanțe active și efectul lor nu se observă imediat, dar sunt mult mai benefice pentru părul tău.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top