Connect with us

Revistateo.ro

Greseala pe care o faci cand tii dieta nu tine de alimentatie. De unde porneste, de fapt, totul

Dieta si Sport

Greseala pe care o faci cand tii dieta nu tine de alimentatie. De unde porneste, de fapt, totul

Greseala pe care o faci cand tii dieta, atunci cand vrei sa dai jos kilogramele deranjante si periculoase pentru sanatate, nu are legatura cu alimentatia, desi este esentiala si nici cu exercitiile fizice.

Cercetatorii de la Northwestern University vin cu o teorie revolutionara.
Daca obisnuiesti sa te culci tarziu, in jur de 1 sau 2 noaptea, avem vesti proaste pentru tine. Nu noi, ci specialistii de la universitatea amintita. Nu doar ca nu te vei odihni cum trebuie, mai ales daca esti nevoita sa te trezesti in fiecare dimineata pentru serviciu, ci te vei ingrasa si mai mult.

Studiu realizat pe sute de persoane dezvaluie ca persoanele care adorm inainte dupa ora 12 tind sa manance nesanatos. Dormitul la ore atat de tarzii favorizeaza cresterea poftei de mancare de tip fast-food precum si consumul de carbohidrati in exces.

Studiul a fost realizat pe persoane adulte cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, a caror activitate cotidiana a fost monitorizata atent. Ceea ce a atras atentia cercetatorilor a fost faptul ca ora la care ne bagam in pat influenteaza stilul nostru de viata, incluzand aici si regimul alimentar.

Persoanele care reusesc sa adoarma mai devreme de ora 12 noaptea isi mentin greutatea in echilibru si reusesc sa slabeasca mai usor atunci cand iau in calcul o cura, spre deosebire de cei care adorm la 1 sau 2 noaptea care consuma foarte multa energie si nu ofera corpului o pauza de la activitate. Un organism epuizat va cere intotdeauna mai multa mancare, sustin nutritionistii.

Persoanele care adorm la 2 noaptea, de pilda, nu reusesc sa respecte cele 8 ore de somn, iar asta se vede din plin. Cu trecerea anilor, organele lor pot ceda si sunt mai expusi la imbolnaviri.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top