Connect with us

Revistateo.ro

Gastrita este o boală vindecabilă, însă nu trebuie ignorată. Iată ce spun medicii.

Sanatate

Gastrita – cauze, simptome, tratament. Boala care nu ține cont de vârstă

Gastrita nu ține cont de vârstă. Ea afectează și persoanele tinere, care, la un moment dat, consumă medicamente pentru a trata o răceală sau gripă.

Gastrita apare pe fondul infecției cu helicobacter pilori, explică medicii.

„Gastrita este practic o inflamație a mucoasei stoacului. Factorii cauzatori sunt mulți. Ca și factori etiologici, implicați în principal este infecția cu helicobacter pilori. Acesta este un micron căruia îi place acidul și care se cuibărește în mucoasa stomacului, în același timp scăzând capacitatea mucoasei gastrice de a se apăra de acid. Din această cauză este un factor important în producerea bolii ulceroase.

O altă cauză a gastritei este consumul de antiinflamatoare nesteroidiene. Aceste medicamente determină scăderea de producție de mucus care protejează stomacul de acțiunea acidului. ”, spune medicul Roxana Sirli, medic primar Spitalul Județean Timișoara.

Simptomele care indică gastrita

„Cel mai frecvent simptom este durerea sau disconfortul în etajul abdominal superior. Este o durere surdă, continuă. Mai pot apărea: grețuri, vărsături. Toate aceste simptome sunt agravate de consumul de alimente acide. Tot ce e acru, iute, piperat.”, spune medicul.

Tratament

Gastrita este o boala vindecabilă, însă, dacă nu se respectă măsurile impuse de specialiști, pot apărea și recidive.

CITEȘTE ȘI: Rețetă UNICĂ pe bază de propolis pentru vindecarea ulcerului

“Dacă ai făcut o dată gastrită sau ulcer, consumând antiinflamatorii nesteroidiene și le mai iei încă o data, dacă nu ai căutat nici helicobacterul, șansa este foarte mare să repeți boala. Și a doua oară o vei face și poate nu scapi fără complicații.”, a spus dr. Roxana Sirli, medic primar Clinica de Gastroenterologie, Spitalul Județean, Timișoara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top