Connect with us

Revistateo.ro

GALERIE FOTO. Scotia nu si-a castigat independenta

Inedit

GALERIE FOTO. Scotia nu si-a castigat independenta

Referendumul pentru independenta Scotiei a confirmat aproape la virgula sondajele de opinie aparute pe piata inainte de ziua votului. 54% dintre scotieni s-au pronuntat impotriva ideii de separare de Regatul Unit, iar 46% pentru.

Peste 5 milioane de scotieni au decis ieri soarta Scotiei, si anume, majoritatea dorind ramanerea acesteia in Regatul Unit. Dupa 307 ani de la unificarea Regatului Unit a avut loc primul referendum prin care Marea Britanie s-ar fi putut rupe. Referendumul de independenta al Scotiei a fost sustinut nu doar de scotienii de rand ci si de celebritati.

Scotland_Edinburgh_3044603b

Celebritatile care isi doresc separarea Scotiei de Marea Britanie, pentru a forma un stat nou cu presedinte, guvern si armata proprie, sunt: Vivienne Westwood, Frankie Boyle, The Proclaimers, Alan Cumming, Billy Bragg, Sean Connery, Annie Lennox. Exista insa si staruri care nu sunt de acord cu separarea si militeaza pentru unire: David Beckham, JK Rowling, David Bowie, Eddie Izzard, Alex Ferguson, Mike Myers, Emma Thompson.

Scotland_No_suppor_3044053k

In cazul in care Scotia isi castiga independenta prin votul popular, Regatul Unit era nevoit sa isi schimbe numele. Printre variantele noii denumiri au fost vehiculate Restul UK, UK Continuu sau Viitorul Regat.

scotland-referendu_3043982k

scotland-referendu_3043983k

scotland-referendu_3043988k

scotland-referendu_3043984k

scotland-referendu_3043969k

scotland-dog_3042838k

Scotland_piper_3041001k

Sursa fotografiilor: Daily Telegraph UK

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top