Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Gabriel Cotabita – Cele mai noi informatii despre starea sa de sanatate

Gabriel Cotabita este in spital de vineri dupa-amiaza, cand o salvare l-a transportat in stare grava la Spitalul Floreasca. Cantaretul a fost gasit inconstient in sala de sport, iar medicii l-au resuscitat aproximativ 25 de minute. Conform unei surse medicale citate de Ring, acesta a suferit un accident vascular embolic.

cotabita

„In ciuda antecedentelor sale cardiace, artistul nu a facut infarct, ci a suferit un accident vascular cerebral embolic. Dansul are embolie cerebrala. Prognosticul, relativ sever, depinde de localizarea si de intinderea teritoriului afectat”, au declarat pentru Ring surse medicale.

Familia artistului a decis ca medicii sa nu faca publice informatiile cu privire la starea sa de sanatate, fapt ce a declansat o serie de presupuneri sumbre din partea presei. Iata cateva din cele mai importante si reale informatii:

Reporterii CLICK! l-au contactat pe colegul sau de la VH2, Mihai Pocorschi si acesta a declarat:”Din pacate foarte multe informatii in plus nu va pot oferi. Momentan nu exista nici o noutate referitoare la starea prietenului Gabriel. Noi, prietenii, familia si toti cei care il pretuiesc credem ca energia pozitiva si gandurile bune fac bine in aceste momente. Dorinta familiei este ca acest eveniment sa fie tratat cu o discretie absoluta si sa lasam medicii si personalul spitalului sa isi faca datoria. Sunt niste profesionisti si avem incredere totala in ei”.

Surse medicale citate de cancan.ro au spus ca in urma coronarografiei s-ar fi descoperit ca nu ar fi fost vorba despre un infarct. Se pare ca Gabriel Cotabita ar fi suferit o embolie (n.r. obstrurare brutala a uneia dintre ramurile arterei pulmonare). Un cheag de sange care s-ar fi format pe creier ar fi pornit spre plamani.

„Nu cred ca a stat 4 minute in stop cardiorespirator, cu o inima care nu pompa. E greu de spus cat anume a stat. (…) Cred ca e vorba de insuficienta circulatorie, nu stop cardiac. Dupa 7 minute de stop cardiac real eu cred ca sansele sunt aproape nule. Cu cat se intervine mai devreme, cu atat mai bine. (…) Masajul cardiac nu asigura un debit cardiac perfect. (…) Fiecare dintre noi are acolo sus o stea, o sansa. Depinde de sansa pe care o ai”, a spus Nicolae Bacalbasa, potrivit www.libertatea.ro.

Potrivit unor apropiati, creierul lui Gabriel Cotabita nu ar fi fost oxigenat vreme de cateva minute si nimeni nu poate spune deocamdata cat de mari sunt leziunile cerebrale. Cantaretului i s-a facut rau in sala de sport in care obisnuia sa se antreneze de trei ori pe saptamana, iar paramedicii sositi la fata locului l-au resuscitat timp de 20 de minute.

Apropiatii lui Gabriel Cotabita spun ca starea lui este critica si nu stiu cand isi va reveni. In urma stopului suferit, creierul sau nu a mai fost oxigenat, iar acest lucru este posibil sa-i fi provocat leziuni cerebrale care pot avea urmari serioase. Familia si prietenii artistului ii sunt alaturi si se roaga pentru el.

„Nu este bine deloc. Este in stare critica. Este crunt ce i se intampla, doar prin puterea gandului putem sa il ajutam, noi toti, sa se faca bine”, a spus Horia Moculescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top