Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

FOTO si VIDEO: Bebelusul fara craniu a facut 1 an! POVESTEA SOCANTA a fapturii care a emotionat Internetul

Jaxon s-a nascut cu cea mai mare parte a creierului si a craniului lipsa, iar medicii nu ii dadeau mari sanse sa supravietuiasca. Micutul s-a incapatanat sa demonstreze contrariul, implinind de curand 1 anisor.

Medicii i-au recomandat lui Britanny Buell sa avorteze deoarece micutul se va naste cu malformatii in zona capului.

El a sfidat toate probabilitatile negative ale specialistilor si s-a nascut cu o malformatie cerebrala extrema. Ginecologul i-a spus americancei ca micutul nu va supravietui sarcinii, insa mamica a dorit sa il nasca indiferent de felul in care va arata copilul ei.

Jax Strong a castigat inimile internautilor. La numai un an, acesta are 90 de milioane de like-uri pe Facebook, dintre care 18.000 de persoane dau zilnic share cu pagina sa, impartasindu-i povestea de viata.

Jaxon a fost diagnosticat cu anencefalie, o malformatie congenitala a tubului neuronal. Mai exact, copilul s-a nascut fara parti esentiale ale creierului si fara craniu.

Aproximativ 1 din 4,859 de bebelusi din Statele Unite se va naste cu anencefalie, si, in majoritatea cazurilor, bebelusii mor la nastere. Cazul lui Jaxon este un adevarat miracol, sustin jurnalistii americani dar si medicii.

CITESTE SI: SCRISOAREA emotionanta de la o fetita imigranta catre PAPA FRANCISC

CITESTE SI: Si-au ingropat patru copii, iar cand au aflat ca si al cincilea este bolnav…Trebuie sa citesti continuarea!

„Dupa prima ecografie, la 17 saptamani de sarcina, cand am aflat ca vom avea un baietel, mi-am dat seama ca se intampla ceva ciudat din cauza fluctuatiilor neobisnuite ale ultrasunetelor.

Atunci cand aparatul cu ultrasunete s-a apropiat de zona capului s-a facut brusc liniste”, isi aminteste Brandon, tatal bebelusului supravietuitor.

„A doua zi, Britanny a primit un telefon de la medici care i-au comunicat temerile. Am crezut ca innebunesc cand am aflat vestea si am mers de urgenta acasa de la locul de munca”, isi aminteste cu lacrimi in ochi taticul.

Medicii le-au oferit sansa de intrerupere a sarcinii la 23 de saptamani, dar tanara pereche, care este impotriva avortului de orice tip, a luat decizia de a-i oferi o sansa la viata lui Jaxon, asumandu-si toate consecintele.

„Eu eram devastata. Mi se rupea inima pentru ca toata viata mea mi-am dorit un copil sanatos.

CRANIU-28092015-3

Medicii mi-au spus ca s-ar putea sa nasc un bebelus mort, moment in care m-am panicat teribil de tare”, isi aminteste Britanny momentele de cumpana prin care a trecut.

Bebelusul-miracol a supravietuit in cele din urma sarcinii si a venit pe lume prin cezariana, pe 27 august 2014, cantarind peste 3 kilograme.

CRANIU-28092015-4

In primele saptamani a fost conectat la diferite aparate pentru a-i urmari evolutia, iar neurochirurgii l-au analizat pentru a-i oferi mamei toate sfaturile legate de cresterea bebelusului fara craniu.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top