Connect with us

Revistateo.ro

FMI-17092015

Inedit

FMI: Romania poate intrece in doar 3 ani Portugalia, Cehia si Grecia

Reprezentatntul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, a facut o declaratie care poate propulsa Romania pe scala economica europeana.

Guillermo Tolosa, reperzentantul FMI in Romania a dat de inteles faptul ca Romania are un potential bine dezvoltat si ca in doar 3 ani de acum inainte, tara noastra ar putea deveni o economie europeana de top, informeaza Ziarul Capital.

Chiar in ziua in care premierul Romaniei in functie, Victor Viorel Ponta, a fost deja pus sub acuzare de DNA, reprezentantul FMI a declarat ca tara noastra a intensificat eforturile anti-coruptie. Potrivit lui Guillermo Tolosa acesta este drumul corect catre convergenta.

Prezent la un eveniment pe teme financiar-bancare, Tolosa a declarat ,, Nicio tara nu a ajuns la convergenta prin inflatie, cu deficite mari, prin intrarea in incapacitate de plata. Romania este pe calea cea buna, macroeconomic vorbind. Ecosistemul institutional poate fi erodat de coruptie. Eforturile Romaniei in lupta impotriva coruptiei s-au accentuat, iar acest lucru o tine pe calea cea buna (…) Romania este o tara cu o populatie mare, joaca in alta liga si are potentialul de a deveni una dintre economiile cele mai dezvoltate din Europa.”

Reprezentantul FMI a subliniat ca, in doar trei ani, Romania a depasit deja Republica Ceha, Grecia si Portugalia, iar daca va continua sa creasca tot in acest ritm, Romania va deveni o tara importanta in econimia europeana.

Sursa foto: globovision.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top